Pittige pompoensoep met koriander

Ik ben dol op de herfst. Zodra de dagen korter worden, komen mijn soep cravings weer terug en eet ik het liefste elke week een keer een goede portie soep. Het heeft iets comfortings, elke hap zorgt voor meer warmte in je lijf en die regen is opeens onwijs knus. Deze pompoensoep met koriander is een van mijn favorieten – comforting, gezond, snel klaar en perfect om in te vriezen, zodat je altijd een snelle maaltijd in huis hebt. Je weet dat je iets gezonds eet, waar je goede ingrediënten in hebt gestopt en wat met liefde is gemaakt.

Heb je vandaag iets meer tijd? Dan is deze uiensoep een aanraden. Je hebt een boel uien nodig, maar het recept is simpel en zo ontzettend smaakvol. Terwijl de uien op het vuur staat, kun je een uurtje iets anders gaan doen en dat terwijl het huis steeds lekkerder gaat ruiken.

pompoensoep met koriander

Nodig voor 4 porties:
Bereidingstijd: ± 30 minuten
1 el olijfolie
1 rode ui
2 teentjes knoflook
½ tl komijnpoeder
mespuntje gerookte paprikapoeder
½ tl gedroogde oregano
chilivlokken (naar smaak)
handje verse koriander
500 gram pompoen, in blokjes
750 ml groentebouillon
limoen, naar smaak

Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime soep pan. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, een snuf zout en alle smaakmakers (behalve de verse koriander) toe. Fruit aan voor ongeveer 5 minuten, of tot de ui glazig is. Roer regelmatig.

Doe de pompoen erbij. Snijd de koriander steeltjes fijn, en voeg bij de pompoen. Roer de pompoen door de smaakmakers en blus af met ongeveer 750 ml groentebouillon. De pompoen staat net onder.

Laat de soep voor 20 minuten pruttelen, of tot de pompoen zacht is. Pureer de pompoensoep in een blender of met de staafmixer tot glad en romig. Serveer de pompoensoep met extra koriander en limoensap.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *