Pittige Aziatische Pompoensoep

Ik heb wat recepten uitgezocht die ik deze week wil gaan koken.  Het gaat er vooral om dat ik deze week alle restjes opmaak en niks ga weggooien. Een uitdaging, vooral voor mij! Iemand die elke dag boodschappen doet, het liefst elke dag iets totaal anders eet en zo altijd dingen overhoudt. Zonde! Tijd om aan deze uitdaging te beginnen..

Zoals ik in eerdere stukjes al aangaf: ik hou van Aziatisch eten. Bij een pompoensoep denk je misschien niet gelijk aan Azië; nee, ik ook niet. Toch vind ik deze heerlijke soep daar thuishoren. Het is wat romig en spicy. Daarnaast maken de kruiden en de koriander het een Aziatische tintje. Hou je niet van pittig? Gebruik dan  minder rode peper en alleen wat kokosmelk en koriander.

pompoensoep met kokosmelkNodig voor 2-3 personen:
 ½ kilo pompoen, het bruikbare deel (dus geschild, zaadjes eruit gehaald en in stukken)
1-2 eetlepels arachideolie (of een andere neutrale olie)
2 tenen knoflook, in stukjes gehakt
½ rode peper, in dunne ringen
½ tl korianderzaad (fijn gemalen)
½ tl komijnzaad (fijn gemalen)
½ tl kaneel
0.75 liter water
1 (groenten)bouillonblokje
100 ml kokosmelk
sap van ½ limoen
klein bosje verse koriander, fijn gesneden
zeezout/peper

Pak een soep pan en fruit in de arachideolie de knoflook, rode peper (die in kleine stukjes is gesneden) en alle andere specerijen.  Bak dit voor een minuutje op hoog vuur tot het lekker geurt. Dan kunnen de stukken pompoen erbij. Roer goed door en laat even mee bakken voor een paar minuten.

Giet ongeveer 1 liter water erbij en breng aan de kook. Laat de pompoenstukken voor ongeveer 20-30 minuten, hangt af van de grootte, garen. Laat ze iets afkoelen en pureer glad met een blender, keukenmachine of staafmixer. Roer vervolgens de kokosmelk en limoen erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper en/of zeezout.

Serveer met wat extra kokosmelk en garneer met de koriander.

2 reacties

  1. Heerlijk recept. Ik heb het deze week gemaakt en is een aanrader.
    Ik heb zelf nog wat verse tauge en gerookte kip toegevoegd om de soep wat gevulder te maken

  2. Echt een heerlijke soep. Heb hem nu al verschillende keren gemaakt en steeds is het weer een succes!!!!! Dit recept blijft in mijn receptenmap zitten en zal ik regelmatig maken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *