Daar zijn ze dan.. De ontzettend lekkere chocolade-pinda repen, die iets weg hebben van snickers! Stiekem vind ik snickers best lekker. Je weet wel die candybars met pinda’s, karamel, chocolade en ja: bomvol suiker.. Een tikkeltje ongezond en dus werd het tijd voor een iets gezondere versie. Of gewoon een nog lekkerdere versie met een snuf zeezout (denk aan gezouten karamel, yumm!) en niet zo mierzoet als de winkelvariant.
Op het blog van Rozemarijn Eet zag ik dit recept voor het eerst; zij was het weer via Klein Stukje Dan tegen het lijf was gelopen en moest deze lekkere repen gelijk maken. Best logisch, want eenmaal dit recept gezien en je krijgt het niet meer uit je hoofd. Een ding is zeker: je moet het maken en proeven! Ik heb het naar eigen smaak aangepast en ondertussen alweer een regular in huize Beginspiration.. Een guilty pleasure voor avondjes op de bank of kleine snack tussendoor, wanneer ik er weer niet vanaf kan blijven.. Het lijkt soms alsof ze vanuit de koelkast schreeuwen: ‘eet mij, eet mij’. Echt! Ze staren je zo aan en dan MOET je er gewoon een eten… Of twee! (of vier!).. Oeps.
Om het nog iets ‘echter’ te maken, zodat het iets meer lijkt op een snicker, kun je eerst een laagje chocolade in een bakblik doen en in de koelkast hard laten worden. Vervolgens het pindamengsel eroverheen, aandrukken en dan weer chocolade. Maarja, waarom zou je extra werk verrichten als ze op deze manier ook al HEEL lekker zijn.
Ik zou zeggen: ga zelf aan de slag en wordt net als ik, verslaafd aan dit lekkers… Ik ben benieuwd naar het resultaat.. (Iedereen die ze maakt fotootje op Facebook?) Als een soort fotoboek vol lekkere snicker-repen; hoe leuk is dat. Fijn weekend allemaal!
Nodig voor ongeveer 20 stuks:
Bereidingstijd: 50 min, met ± 30 min wachttijd.
250 gram pinda’s, ongezouten en ongeroosterd
Een paar draaien aan de zoutmolen
60 gram (±3-4 el) honing
1 el kokosolie
170 gram chocolade (±70%, of meer cacao)
Bakblik (20 x 15 cm)
Rooster de pinda’s in een pan, schud ze af en toe goed door en wacht tot ze iets gekleurd zijn. Hak vervolgens de pinda’s, samen met een goede snuf zeezout, fijn in de keukenmachine of blender. Niet te fijn overigens, want een beetje bite is wel lekker.
Verwarm de honing met daarbij een goede eetlepel kokosolie. Ik heb hiervoor gekozen omdat het een vrij neutrale smaak heeft en anders de lichte hint aan kokos best lekker is. Voeg hier de pinda kruimels aan toe, roer goed door zodat alles ‘nat’ is.
Bekleed ondertussen je bakblik met keukenpapier. Ik gebruikte een vorm van 20 x 15 cm en dat paste precies. Verdeel het pindamengsel in het bakblik en leg daar nog een stuk folie/bakpapier op zodat je het goed kunt aandrukken! Zet even in de koelkast om af te koelen.
Melt de chocolade au bain marie en giet dit over het iets afgekoelde pindamengsel. Zet het geheel in de koelkast voor ± 20-30 minuten. Snijd er vervolgens blokjes, puntjes of andere stukjes uit en genieten maar! Je kunt ze daarna goed bewaren in een luchtdicht bakje met deksel in de koelkast.
Note: Mocht het langer dan een uur in de koelkast staan voordat je het gaat aansnijden, haal het dan 15-20 min eerder uit de koelkast. Op deze manier kunnen de repen iets op temperatuur komen en breekt de chocolade niet wanneer je snijdt.
Hm, dit klinkt góed! Ik vind Snickers superlekker, en als je het op deze manier zelf kan maken en het is ook nog eens redelijk gezond, dan is het helemaal perfect! Ook een voordeel: je hebt niet zoveel van die dure dingen nodig. Is ook fijn 🙂 Leuk receptje!
Dank je! Zeker een aanrader om te maken. 😀
in 1 woord: heeeeeerlijk! lekker en gezond, precies waar ik van hou 🙂
Yummie dit lijkt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen om te maken, lijkt me ook helemaal niet veel werk 🙂
Super simpel en heel lekker (tikkeltje verslavend zelfs haha). Fotootje van het resultaat? 😀
Deze lijken me heerlijk, snel maken dus
Kijk, dat zijn nog eens lekkere repen. Ik vind snickers zelf niet zoooo lekker, maar dit lijkt me wel lekker… Misschien ook eens een gezonde bounty variant maken? Want dat is mijn favoriet….:)
Deze bedoel je? http://www.beginspiration.nl/home-made-bounty´s! Vind ik ook heel lekker namelijk 😀
Dat ziet er goed uit, en ook nog eens ‘gezond’, daar houden wij wel van.
Met de pinda’s bedoel je die bleke dingen die je bij een Toko koopt? Die gebruik ik wel voor Aziatische gerechten maar dit is misschien wel een nog betere besteding.
Het zijn inderdaad de bleke pinda’s, ongeroosterd en zonder zout. Ik koop ze meestal bij de notenwinkel, die hebben ze altijd wel.
Bedankt voor de informatie, als ik in de stad kom zal ik ze meenemen. Maar dat duurt mij te lang, zo lang kan ik niet wachten…. Wat heb ik wel in huis, hazelnoten, moet ook kunnen.
Ze waren heerlijk! Bedankt voor het recept!
Fantastisch!!!! Ik heb ze in 1 dag opgegeten. De 2e lading staat nu in de koelkast! Dit recept staat nu opgeslagen onder mijn favorieten.
Hi Jessica! Wat super leuk om te horen.. Hier zijn ze ook favoriet & binnen 1 dag op haha! 🙂 Dank voor je berichtje!
Jup, uitgeprint en in de -moet-ik-maken- map 🙂
Hoi,
Jij ook al aan de Snickerkoeken… Het recept wordt langzamerhand beroemd;-)
Met minder honing lukt het dus ook?! Ga ik eens proberen. Vind ze altijd wel sticky om te eten. Maar de smaak maakt alles meer dan goed, super verslavend inderdaad.
Wat doet de kokosolie?
Groetjes,
Myrthe
Kleinstukjedan
Haha, jazeker! Ze gaan viraal hoor.. 😀 De kokosolie heeft een beetje hetzelfde effect als de honing of bijv boter, dat het wat beter bij elkaar blijft zitten. Scheelt weer in je honing gebruik 😉 Groetjes, Ianna
Lijken me heerlijk, maar niet met pinda’s, daar hou ik niet van. Ik ga ze proberen met een notenmix 🙂
Misschien als je een paar dadels toevoegd het nog wat smeuiiger wordt?
Oeh, die zijn er heerlijk uit!
In verband met toch iets meer moeten eten ga ik ze zeker een keer maken! 🙂
Ze zijn heerlijk!
Kan ik ze ook in de vriezer bewaren?
Of hoe lang blijven ze in de koelkast goed?
hallo,
kun je de kokos olie ook weg laten?
Ik doe het meestal erbij, maar je kunt het zeker proberen. Ik denk dat het wel goed gaat. Geniet van de repen en kijk uit dat je ze niet allemaal in een keer opeet. 😉