Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Pinda-chocolade repen (snickers)

Daar zijn ze dan.. De ontzettend lekkere chocolade-pinda repen, die iets weg hebben van snickers! Stiekem vind ik snickers best lekker. Je weet wel die candybars met pinda’s, karamel, chocolade en ja: bomvol suiker..  Een tikkeltje ongezond en dus werd het tijd voor een iets gezondere versie. Of gewoon een nog lekkerdere versie met een snuf zeezout (denk aan gezouten karamel, yumm!) en niet zo mierzoet als de winkelvariant.

Op het blog van Rozemarijn Eet zag ik dit recept voor het eerst; zij was het weer via Klein Stukje Dan tegen het lijf was gelopen en moest deze lekkere repen gelijk maken. Best logisch, want eenmaal dit recept gezien en je krijgt het niet meer uit je hoofd. Een ding is zeker: je moet het maken en proeven! Ik heb het naar eigen smaak aangepast en ondertussen alweer een regular in huize Beginspiration.. Een guilty pleasure voor avondjes op de bank of kleine snack tussendoor, wanneer ik er weer niet vanaf kan blijven.. Het lijkt soms alsof ze vanuit de koelkast schreeuwen: ‘eet mij, eet mij’. Echt! Ze staren je zo aan en dan MOET je er gewoon een eten… Of twee! (of vier!).. Oeps.

Om het nog iets ‘echter’ te maken, zodat het iets meer lijkt op een snicker, kun je eerst een laagje chocolade in een bakblik doen en in de koelkast hard laten worden. Vervolgens het pindamengsel eroverheen, aandrukken en dan weer chocolade. Maarja, waarom zou je extra werk verrichten als ze op deze manier ook al HEEL lekker zijn.

Ik zou zeggen: ga zelf aan de slag en wordt net als ik, verslaafd aan dit lekkers… Ik ben benieuwd naar het resultaat.. (Iedereen die ze maakt fotootje op Facebook?) Als een soort fotoboek vol lekkere snicker-repen; hoe leuk is dat. Fijn weekend allemaal!

Choco pinda repenNodig voor ongeveer 20 stuks:
Bereidingstijd: 50 min, met ± 30 min wachttijd.
250 gram pinda’s, ongezouten en ongeroosterd
Een paar draaien aan de zoutmolen
60 gram (±3-4 el) honing
1 el kokosolie
170 gram chocolade (±70%, of meer cacao)
Bakblik (20 x 15 cm)

Rooster de pinda’s in een pan, schud ze af en toe goed door en wacht tot ze iets gekleurd zijn. Hak vervolgens de pinda’s, samen met een goede snuf zeezout, fijn in de keukenmachine of blender. Niet te fijn overigens, want een beetje bite is wel lekker.

Verwarm de honing met daarbij een goede eetlepel kokosolie. Ik heb hiervoor gekozen omdat het een vrij neutrale smaak heeft en anders de lichte hint aan kokos best lekker is. Voeg hier de pinda kruimels aan toe, roer goed door zodat alles ‘nat’ is.

Bekleed ondertussen je bakblik met keukenpapier. Ik gebruikte een vorm van 20 x 15 cm en dat paste precies. Verdeel het pindamengsel in het bakblik en leg daar nog een stuk folie/bakpapier op zodat je het goed kunt aandrukken! Zet even in de koelkast om af te koelen.

Melt de chocolade au bain marie en giet dit over het iets afgekoelde pindamengsel. Zet het geheel in de koelkast voor ± 20-30 minuten. Snijd er vervolgens blokjes, puntjes of andere stukjes uit en genieten maar! Je kunt ze daarna goed bewaren in een luchtdicht bakje met deksel in de koelkast.

Note: Mocht het langer dan een uur in de koelkast staan voordat je het gaat aansnijden, haal het dan 15-20 min eerder uit de koelkast. Op deze manier kunnen de repen iets op temperatuur komen en breekt de chocolade niet wanneer je snijdt.

22 Discussions on
“Pinda-chocolade repen (snickers)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.