Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Pasta met asperges en groene kruiden

Volgens mij zijn er maar weinig ingrediënten die zo veelzijdig en zo vaak gebruikt worden als pasta. Er zijn bizar veel soorten en vormen. Als naieveling, dacht ik ze allemaal gezien te hebben, maar nee. Ik was laatst in de Jordaan en daar kwam ik een klein biowinkeltje tegen. Waar ze de meeste gek gevormde pasta in allemaal kleurtjes verkopen, dus die moest ik natuurlijk gelijk hebben! Uiteindelijk voor de speltvariant in verschillende kleurtjes gekozen. Al moet ik er nog een leuk receptje bij verzinnen. Al gok ik dat het iets simpels wordt, zodat de kleurtjes nog zichtbaar zijn. Voor  vanavond gebruik ik mijn favoriete pasta: de linguine. Samen met de groene asperges die ik zaterdag kocht op de Noordermarkt, vormen ze een fijn en simpel zomergerecht.

Nodig (2 pers):
200 gram pasta
100 gram groene asperges
1-2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, door de pers
Scheutje witte wijn (als je deze toevallig hebt staan)
1-2 eetlepels ricotta, naar smaak
1 eetlepel fijngesneden verse oregano
1 eetlepel fijngesneden verse platte peterselie
1 eetlepel fijngesneden verse salie
Vers gemalen witte peper

Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Snij de asperges in kleinere stukken en bak ze ongeveer 3 minuten in wat olijfolie met citroensap en knoflook. Voeg een paar eetlepels ricotta toe, naar smaak, roer door de groene asperges en zet het vuur uit. Giet de pasta af, voeg daar de asperges aan toe en ongeveer van elk één eetlepel verse  oregano, platte peterselie en salie.  Maak het af met wat gemalen witte peper.

Serveer de pasta samen met een frisse salade.

Ps. Stel dat je niet alle kruiden in huis hebt, geen paniek. Probeer iets anders of laat er eentje achterwegen!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.