Pain au chocolat wentelteefjes

Ik was vanochtend echt super vroeg wakker (half 6!) en ik kon niet meer slapen. Een mug had mij compleet lek geprikt en mijn missie was dan ook om korte metten te maken met die mug. Helaas, hij (of zij) had zich goed verstopt en ik was na die zoektocht klaarwakker. Na een half uur woelen en draaien, kwam ik tot de conclusie dat ik niet meer in slaap ging vallen deze ochtend. En wat doe je dan? Dan pak ik een ontbijt boek erbij en blader ik rustig tot ik iets heb gevonden. Om 7 uur ging ik direct naar de bakker voor twee, het liefst een dag oude, chocoladebroodjes. Hij keek mij een beetje vreemd aan, maar dat maakte mij niets uit. Deze pain au chocolat wentelteefjes zou en moest ik gelijk maken en eten, natuurlijk.

Ja, je leest het goed, hieronder kun je het recept vinden voor het ultieme wentelteefje met gesmolten chocolade. Het is zo simpel, dat ik me zelf een beetje voor de kop sla dat ik het zelf niet had kunnen bedenken. Het recept komt namelijk uit mijn favoriete ontbijtkoek All Day Breakfast. Als je van ontbijten houd, koop dan zeker dit boek. De recepten zijn echt goed, en heel gevarieerd. Van simpel en snel voor wanneer je weinig tijd hebt, tot anti-kater en lazy brunch ontbijtjes wanneer je de hele dag in bed kunt blijven liggen.

Hoe dan ook, terug naar deze geweldige pain au chocola wentelteefjes. Ze zijn geweldig goed… Ik val in de herhaling. En dus is het hoogtijd voor het recept. Een laatste punt: in het boek staat dat dit recept voor twee personen is, al ben ik het daar niet helemaal mee eens. De portie is net genoeg voor een, als je het mij vraagt. Daarna ben je een tikkeltje misselijk, misschien, maar dat is het helemaal waard. Echt.

IMG_1528

Nodig oor 2 personen (of gewoon voor een persoon):
Bereidingstijd: 5-10 minuten
Uit All Day Breakfast – Denise Kortlever

2 chocoladebroodjes, liefst een dag oud
1 ei
150 ml room of melk
klontje boter om in te bakken

Snijd de chocoladebroodjes overlangs doormidden. Klop het ei los met de room en week de halve chocoladebroodjes kort in het mengsel. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Bak de broodjes voor ongeveer 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Eet je pain au chocolat wentelteefjes gelijk op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *