Ovengebakken gnocchi met courgette en feta-amandel salsa

Ovengebakken gnocchi

Zoals jullie weten, houd ik wel van een kleine uitdaging. Toen Marley Spoon mij vroeg om hun maaltijdbox te testen, leek mij dat wel een goede aangezien ik altijd een beetje sceptisch ben over een maaltijd box. Om een paar redenen. Als eerste: ik houd onwijs van boodschappen doen. Ook om zeven uur na werk wanneer de schappen half leeg zijn en de supermarkt bomvol. Dat komt namelijk door reden nummer twee: ik bepaal het allerliefst, op de avond zelf wat ik ga eten. Nummer drie speelt ook mee: ik eet vaak spontaan buiten de deur, dus als ik dan thuis eet, dan eet ik het liefste precies waar ik zin in heb. En ten slotte, reden nummer vier: eten weggooien vind ik doodzonde, dus wat als ik al dat lekkere eten in de koelkast heb maar niet thuis ben? En toen was het tijd om aan de slag te gaan. In de box zaten twee vegetarische maaltijden: de ovengebakken gnocchi en de bulgur salade met geroosterde wortel. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gerechten met vis of vlees, of juist een gerecht selecteren op basis van bereidingstijd of gemak.

Op dag 1 begon ik vol enthousiasme met de gnocchi uit de oven (het recept vind je hieronder). Ik eet vanavond thuis, check. Zin in pasta, check. Boodschappen in huis, check (eigenlijk best handig). Al moet ik eerlijk toegeven dat het heel fijn was dat de koerier alle boodschappen helemaal naar boven bracht. Topservice. Gnocchi had ik nog nooit zo uit de oven klaargemaakt, en ik verbaasde mij erover hoe simpel het was en hoe goed het ging. Ze werden heerlijk zacht, en smaakte zomers en fris met de feta amandel salsa. Deze maaltijd was een kwestie van paar dingen fijnhakken, een paar dingen snijden, mengen en klaar is kees. Een kind kan de was doen. En de hoeveelheid was meer dan ruim voldoende voor twee personen.

Ovengebakken gnocchi

Ovengebakken gnocchi

Dag 2 ging iets minder soepel. Het probleem lag vooral bij mezelf, je herkent het vast: ik had zin in pizza en niet zoveel in een gezonde salade. Weggooien is ook zo zonde, dus ik moest van mezelf aan de slag. Voor de bulgur salade moest ik iets meer snijden en iets meer in sausjes roeren, maar terwijl de worteltjes aan het roosteren waren en de bulgur op het vuur stonden had ik rustig de tijd om Instagram te checken. Het resultaat: echt mega lekker. Misschien nog wel lekkerder dan die pizza die ik in mijn hoofd had, en nog gezond ook. Het recept ga ik zeker vaker maken.

Mijn conclusie: De recepten vond ik gemakkelijk om te maken, maar ook leuker en lekkerder dan ik dacht. Het bespaart me stiekem toch tijd, vooral als ik normaal naar de supermarkt ga zonder dat ik weet wat ik wil eten. Op deze manier heb ik meer tijd over om andere dingen te doen. Last but not least, zo’n box is een handige manier om meer nieuwe gerechten te maken. Een ovengebakken gnocchi bijvoorbeeld. Ondanks dat ik veel kook, maak ik ook vaak hetzelfde en het is leuk om eens nieuwe dingen te proberen. Misschien valt niet alles in de smaak, maar je probeert het. De boodschappen liggen immers toch al in je koelkast.

Dit zijn mijn ervaringen, dus ik ben ook heel nieuwsgierig naar die van jullie. Ik ben heel benieuwd waarom jullie voor een maaltijd box zouden kiezen, of juist helemaal niet? Mocht je het leuk vinden om zo’n maaltijdbox een keer uit te proberen, dan ontvang je nu €25 korting met de code BEGINSPIRATION. Deze code is geldig tot en met 30 juni.

Ovengebakken gnocchi

Ovengebakken gnocchi met courgette en feta-amandel salsa

Bereidingstijd: 30 minuten.
Voor twee personen.

Nodig
1 teen knoflook
10 gram verse munt
10 gram verse peterselie
1 citroen
500 gram gnocchi
1 gele paprika
1 kleine courgette
2 el blanke amandelen
100 gram feta
olijfolie
zout/peper

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de courgette in vier repen en dan in stukjes. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in reepjes.

Verdeel de gnocchi en groenten over een middelgrote ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Hussel goed door elkaar en bak voor 15-20 minuten tot de gnocchi goudbruin is.

Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak hierin de amandelen voor een paar minuten tot goudbruin. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.

Pel de knoflook en snijd fijn. Rasp de citroenschil, pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Hak 1/3 van de feta fijn. Snijd de kruiden fijn. Hak 2/3 van de amandelen grof, en de rest heel fijn.

Meng de amandelen met de knoflook, citroenrasp en 1el sap, feta, verse kruiden en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Neem de gnocchi na 15-20 minuten uit de oven. Schakel de grillfunctie aan. Meng de gnocchi met de groenten en de salsa, verkruimel de rest van de feta erover en bak voor ongeveer 5 minuten bruin onder de gril. Bestrooi de ovengebakken gnocchi met de grof gehakte amandelen en serveer met een partje citroen.

Tip: Tijd over en/of zin om lekker te kokerellen? Maak dan je gnocchi zelf.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Marley Spoon. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Hoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *