Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Op bezoek bij de buurvrouw

Vandaag een leuk verhaaltje wat ik graag met jullie wilde delen..

In Amsterdam zijn de huizen meestal vrij gehorig en dus hoor je precies wanneer iemand de deur iets te hard dicht slaat, de trap op rent of wanneer er buiten een auto toetert. Je raakt er aan gewend en na een tijdje vallen de ‘normale geluiden’ niet meer op. Maar als je dan opeens iets geks hoort, dan spits je je oren en probeer je te achterhalen wat het nu precies is. Gedurende de jaren hebben Vriendje en ik al veel gekke geluiden achterhaald, zoals de gordijnen rails van de onderbuurvrouw tot de buurman die de plinten aan het krabben was. Een paar weken geleden zat ik op de bank en ik hoorde zo iets geks bij de bovenbuurvrouw. Eerst hoorde je een paar harde klappen en vervolgens ging de stofzuiger even aan. Dan weer een paar harde klappen (alsof iemand hout aan het hakken was) en daar was de stofzuiger weer. Dit ging zo even door.. Een uur lang! Ik besloot het met Vriendje te delen, maar hij had ook geen idee wat ze nu precies aan het doen was.

De weken daarna verstreken en af en toe dacht ik nog even terug aan deze gekke-geluiden-avond. Tot vorige week zondag, toen het mysterie werd opgelost (eindelijk!). Wij gingen vorige week namelijk ‘vergaderen’ met de bovenbuurvrouw over ons huis, wat eigenlijk een codewoord is voor een borrel met lekkere hapjes en een paar flessen wijn. Al gauw hadden we het over eten en de buurvrouw, die ook onwijs van koken en lekker eten houdt, vertelde over haar ‘ganzenfeestje’. Een paar weken geleden had ze een bioloog (die zelf een paar ganzen had geschoten) en wat vrienden uitgenodigd, om meer te leren over ganzen en hoe je deze het beste kunt bereiden. Nu ben ik niet zo’n vleeseter, maar ik vond dit onzettend interessant. Ze hadden die avond namelijk geleerd hoe ze de dieren het beste konden ontleden, bereiden en bewaren. Bijna alle onderdelen van de gans werden gebruikt of bewaard voor leuke recepten in de toekomst; denk aan ganzenborst met sinaasappel en kruiden tot een paté van de ganzenlevertjes. No waste dus!

bij de buurvrouw

Al gauw viel het kwartje waar het gekke geluid vandaan kwam… Het harde geluid was van de kop die eraf werden gehaald en de veertjes moesten natuurlijk worden opgezogen! Ik vermoed dat Vriendje en ik dit geluid nooit hadden kunnen raden. Ik ben blij dat dit ‘mysterie’ nu ook is opgelost!

2 Discussions on
“Op bezoek bij de buurvrouw”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.