Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

One change a week!

Op 30 september 2013 was ik jarig. In plaats van een recept voor een verjaardagstaart op mijn blog, of een nieuwe keukenmachine in de kast, geef ik mijzelf vandaag een simpeler cadeau: een uitdaging.

De uitdaging: Elke week verander ik minimaal een ding in mijn eet- en leefpatroon om nog gezonder door het leven te gaan. Ik hoop jullie daarmee mijn lezers te inspireren en te laten nadenken over wat gezond eten nu eigenlijk inhoudt. Lees hier meer!

Nieuwsgierig naar de blogs die ik heb geschreven? Hier vind je blog 1, blog 2, blog 3 (+ een lekker recept voor een easy noedelssoep) & blog 4.

Het lijstje met de veranderingen tot nu toe:
Week 1 (40): 2 keer per week sporten. En: sojamelk vervangen voor andere (plantaardige) melk. Waarom? Dat lees je hier.
Week 2 (41): Als echte pasta addict wordt dit een lastige, vanaf deze week mag pasta maar 1x per week op het menu staan en zo vaker te kiezen voor gezonde koolhydraten!
Week 3 (42): Elke week in ieder geval een keer voor broccoli kiezen! Waarom? Dat lees je hier.
Week 4 (43): Elke dag een superfood! Ik gebruik de chia, rauwe chocolade en kokosbloesemsuiker regelmatig, maar er zijn nog zoveel andere superfoods bomvol goede eigenschappen. Ik wil voor mezelf gaan uitzoeken welke superfoods bij mij passen en daarbij testen bij welke ik een duidelijk verschil voel. Ik ben heel benieuwd!
Week 5 (44) : Geen. Oeps! Door alle drukte is het er een beetje bij ingeschoten.
Week 6 (45) : Water drinken uit de Dopper in plaats van uit plastic flesjes ivm het gevaar van Bisphenol A. Binnenkort meer hierover!
Week 7 (46) : Begin de dag goed met een glas lauwwarm water met daarin een uitgeperste halve citroen.
Week 8 (47): 1-2 stuk(s) fruit eten, dit schiet er de laatste tijd een beetje bij in!
Week 9 (48): Vaker kurkuma gebruiken, schijnt heel gezond en goed voor je te zijn.
Week 10 (49): Vaker tevreden zijn! Ontevreden zijn zorgt voor meer stress en dat is immers niet heel gezond.
Week 11 (50) Aan de slag met zwarte rijst, in plaats van de witte versie. Ronde korrel zilvervlies is ook prima. 
Week 12 (51)
Regelmatig yoga oefeningen doen, liefst 1-2 keer per week, als het lukt.
Week 13 (52)
Geen. Oeps! Met de kerstdagen is het er een beetje bij ingeschoten.
Week 14 (1) Geen. Oeps! Te veel leuke aan het dingen aan het doen. Of wacht, misschien is dit wel een mooie verbetering: vaker leuke dingen doen en genieten van alle kleine leuke dingen gedurende de dag. Dat maakt je vast gezonder (en gelukkiger)! 🙂
Week 15 (2): 80-20 regel proberen uit te voeren. Hierbij is 80% van wat je op een dag eet gezond, de 20% zijn de dingen waar je graag mee zondigt!
Week 16 (3): De aardappel (met hoge GI) vaker proberen te vervangen voor een gezondere variant. Denk aan een deel pastinaak/knolselderij in puree en zoete aardappelfrietjes ipv de reguliere variant.
Week 17 (4): Doordeweeks proberen voor 12 uur slapen! Lig vaak veel te laat in bed, dus maak niet altijd mijn 8 uurtjes die ik zo hard nodig heb. Daarbij: hoe minder je slaapt, hoe meer zin je hebt in suiker en (ongezond) eten. Niet handig dus!
Week 18 (5): Vaker baksels maken zonder gluten en geraffineerde suiker. Zoals deze gezonde brownies, yummm!
Week 19 (6): –> opgeschoven van vorige week: Aan de slag met wilde rijst (binnenkort meer hierover, al moet ik eerst nog de wilde rijst gaan vinden. Best lastig! Iemand tips?)
Week 20 (7): 2-3x per week oil pulling in de ochtend! Ik ben heel benieuwd wat het effect zal zijn.
Week 21 (8) t/m week 24 (11): Het waren drukke weken in huizen beginspiration. Veel nieuwe uitdagingen, die niet perse met mijn blog te maken hebben. Dus even geen verbeteringen, helaas. Tijd voor een nieuw begin!
Week 25 (12): De laatste tijd koop ik steeds vaker ‘kant en klare snacks’ voor tijdens het studeren. Geen zorgen het zijn geen marsrepen of mueslibars vol suiker, maar gezonde bars en chocolade van de bio. Dat laatste is vooral het grootse minpunt: snacks bij de bio zijn prijzig! Tijd om zelf aan de slag te gaan.. Bekijk mijn Facebook pagina om op de hoogte te blijven van de laatste updates!
Week 26 (13): …