Noedelsalade

Zodra de laatste tentamens achter de rug zijn, is mijn foodinspiratie weer terug en blijven de ideeën/recepten etc maar komen. Op mijn eerste vrije dag ging ik gelijk aan de slag met zelf gemaakte pindakaas (zooo makkelijk!) en ongeveer 180 stuks aan chocolade fudge voor de verjaardag van mijn schoonouders. Daarnaast kan ik vanaf komende week aan de slag met mijn food-to-do list! Er zijn nog zoveel dingen die ik wil maken, denk aan bagels, zelf gevulde pasta en een glutenvrije chocoladetaart! Yumm.

udon noedelsGisteren maakte ik deze simpele noedelssalade, die met deze bijna zomerse tempraturen wel gewaardeerd wordt in huize beginspiration. Gewoon lui op de bank, na een drukke dag of heerlijk in het park als picknick. Ik hou van de pure, Aziatische smaken en ik hou van noedels. Deze combinatie is voor mij dus perfect. De laatste tijd maak ik overigens altijd te veel, wat natuurlijk niet erg is. Bewaar restjes noedelssalade in de koelkast en neem het de volgende dag mee naar werk/studie als lekkere lunch!

Serveer eventueel met een gemarineerd en in reepjes gesneden biefstuk (± 150-200 gram). De marinade maak je met limoensap, sesamolie, een teentje knoflook in grove stukken, een ½ chilipeper in dunne plakken en wat neutrale olijfolie. Gril de biefstuk en snij daarna in dunne plakken. Je kunt evt. garnalen of tofu op dezelfde manier marineren.

Noedelsalade 2

Nodig voor 2-3 personen:
2 eetl kokosolie of neutrale olijfolie
100 gram peultjes
1 kleine courgette, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, in dunne plakken
½ rode peper, in dunne ringen
250 gram (boekweit)noedels
sap van 1 limoen
5 tl sojasaus
1 tl honing
1 tl sesamolie
2 tl neutrale olie
3 lente uitjes, in dunne ringen
handje koriander, alleen de blaadjes, grof gehakt

Zet een ruime pan met water op het vuur en breng aan de kook.

Snij ondertussen de groenten in de gewenste grootte, bak deze in wat olijfolie/kokosolie. Breng op smaak met wat peper.  Wanneer de groenten een beetje gaar beginnen te worden, voeg je de knoflook en de rode peper toe.

Kook wanneer het water begint te pruttelen, de noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de noedels af wanneer ze gaar zijn, en spoel even af onder koud water. Laat de vervolgens goed uitlekken.

Maak ondertussen in een grote kom (waar straks ook de noedels bij passen) de dressing. Doe hiervoor het sap van de limoen, sojasaus, honing, sesamolie en neutrale olie bij elkaar. Mix goed, voeg op het laatste moment het fijngesneden bosuitje toe. Roer de lauwe noedels door de dressing, zodat deze goed wordt opgenomen. Voeg de gebakken groenten erbij, bestrooi met verse koriander en serveer.

4 reacties

  1. Lekker, hebben het al tweemaal gegeten.
    Variatie met sugersnaps, komkommer en selderij. Dit recept is een blijvertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *