Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Nieuwe week, nieuwe kansen: week 3!

Dag 14, so far so good. Vorige week ben ik toch iets over het budget gegaan, want ik moest olijfolie kopen en dat is een tikkeltje prijzig. Dat realiseer je je wanneer je bezig bent met een uitdaging als deze. Het resultaat van vorige week: €46,10! Ik vind het nog best netjes, maar het kan beter en dat gaan wij deze week proberen!

Zaterdag ging ik aan de slag met de raapstelen. Het werd een stamppotje samen met wat feta  (van de turk, want goedkoper en VEEL lekkerder!) en tomaatjes. Leuk om iets te proberen wat ik normaal nooit zou maken of kopen.

Afgelopen weekend ging ik aan de slag met een nieuwe week-menu-planning. Gisteren toch maar geen boodschappen gedaan, omdat ik eerst de dingen uit de vitatas wil opmaken. Maar stiekem ook omdat ik na een rondje hardlopen geen zin meer had om de deur uit te gaan. Ik zat heerlijk op de bank, met een kopje thee en een stapel kookboeken. We aten wat we nog in huis hadden: pastinaaksoep met zelf gemaakte lunchbroodjes en wat zoute boter. Uiteindelijk ook wat salade gemaakt, want die moest op. Het zat in de tas en viel me op dat het best snel “oud” werd. Erg zonde, maar daarom maar gelijk opgegeten. Het had niet nog een dag overleefd, ben ik bang.

Voor de rest van de week hadden wij nog broccoli en wat fruit over uit de tas. Het gaat snel op moet ik zeggen, dat had ik niet verwacht. Een voordeel: het wordt een goedkope week, dus veel boodschappen hoef ik in het begin niet te doen.

Maandag
Rijst, tofu, groenten (incl een stukje broccoli)

Dinsdag
Quiche, salade

Woensdag
De rest van de quiche met een broccolisoepje.

Donderdag
Ik eet op de uni, maar waarschijnlijk neem ik iets mee van huis. Een rijstsalade of iets dergelijks. Bijvoorbeeld met koriander, kidneybonen, paprika, tomaatjes en limoendressing.

Vrijdag
Iets van een linzenstoofpotje of alle overige groenten en dan uit de oven, met een kippetje? Hangt er een beetje vanaf hoeveel tijd/geld/zin ik vrijdag heb.

Zaterdag & Zondag
P is jarig, dus zaterdag gaan we uiteten en zondag een klein borreltje. Ik maak pompoensoep (is die joekel ook een keer op!), met wat andere (budget) hapjes.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.