Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Natuurlijk! Eten!

Het is weer zover.. Een nieuw kookboek is binnen, om te lezen, in te bladeren, bij te watertanden en gerechten uit te koken. Deze keer het kookboek Natuurlijk Eten! Irene van Gent is schrijfster, kok, communicatieadviseur en reiziger, maar kookt ook voor groepen. Eten is een belangrijk onderdeel van haar leven en nu met een eigen kookboek! Alweer een tijdje geleden uitgebracht, maar nog steeds hip and happening!

Het kookboek bestaat uit 50 recepten met als basis natuurlijke producten, het liefste uit het seizoen en de streek, zonder chemische toevoegingen. Een groot deel is vegetarisch, maar er zit soms wat tussen met vlees of vis. Bij veel recepten staan er tips, om ze juist vegetarisch te maken of net een andere wending aan het recept te geven. Daarnaast staan er een aantal leuke verhaaltjes in over persoonlijke ervaringen. Deze ervaringen zijn geschreven door mensen die hun eetpatroon hebben veranderd of aangepast. Sommigen besloten op een dag alles om te gooien, bij anderen was het een langzamer proces. Sommige stukjes zijn dan ook heel herkenbaar!

Uit het boek komt naar voren dat de schrijfster het belangrijk vindt om eerlijk, vers en gezond voedsel te kopen en eten. Iedereen heeft zijn eigen kookstijl, maar het boek kan je inspireren om anders te eten of een nieuwe combinatie te maken tussen bekende ingrediënten. Wat steeds terug komt, is dat je het beste voor eerlijke producten kunt kiezen. Dat betekent dus met de seizoenen mee gaan, maar daarnaast ook naar je lichaam te luisteren en te eten wat je lichaam nodig heeft.

Het enige wat ik miste tijdens het bladeren waren mooie plaatjes. Om een beeld te krijgen  hoe het gerecht er uiteindelijk uit zou komen zien. Maar misschien is dat juist ook wel goed. In veel kookboeken staan er de laatste tijd veel mooie plaatjes, waardoor je verwachtingen hoog zijn en de recepten soms wat kunnen tegenvallen. Hier maak je het op jou eigen manier, zonder beeld-voorbeeld, waardoor het resultaat alleen maar mooier is. Aangezien sommige lezers toch een beeld willen vormen bij de recepten, zie hier een kleine impressie van de door mij gekookte recepten uit het boek! Natuurlijk Eten heeft dan misschien minder plaatjes, maar de recepten zijn simpel en snel. Ze smaken daarnaast nog eens verrukkelijk ook! Wat wil je nog meer..

(van boven naar beneden: tomatentaartjes, lauwwarme erwtensoep met basilicum, bietencarpaccio en gezonde sesamrepen)

2 Discussions on
“Natuurlijk! Eten!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.