Mini salade van bietjes en geitenkaas

Dit weekend was het eerste weekend sinds lange tijd waarin ik niks gepland had. Geen verplichtingen, verjaardagen of tentamen stress en dus echt even helemaal niks. Heerlijk! Ik besloot mijn dag te vullen met het doen boodschappen, koffie drinken met vriendje, het afstrepen van een paar belangrijke to-do’s, drankjes doen met vriendinnetje E en het maken van een paar extra oud & nieuw receptjes. Ondanks het vele eten van de afgelopen dagen, vind ik het heerlijk om weer de keuken in te duiken. Vriendje vond het daarbij ook totaal niet erg om de resultaten te proeven. Voor vandaag een van mijn favoriete salades, maar dan in mini vorm en perfect als klein hapje voor een groot diner: een kleine bietjes salade met geitenkaas. Ik heb het iets simpeler gemaakt, aangezien ik niet alle ingrediënten in huis had gehaald (oeps), maar daardoor eigenlijk nog makkelijker dan het origineel. Handig weetje: Bietjes hebben een reinigend effect, zijn vooral goed voor het reinigen van de lever. Erg handig wanneer je net te diep in het glaasje hebt gekeken. Misschien is het dus verstandig een extra portie te maken en deze te bewaren voor ’the day after’. 😉

Bietjes salade met gegrilde geitenkaas

Nodig voor 6-8 amuses:
2-3 medium gekleurde bietjes, rauw en geschild
100 gram geitenkaas, het beste in een rol, waarbij je individuele plakjes kunt snijden (4 plakjes)
2 el pistachenoten (optioneel)
2 tl (verse) tijm
2 el balsamico azijn
3 el extra vergine olijfolie
zeezout/peper

Meng de balsamico azijn, olijfolie, zeezout en peper in een ruime kom en zet deze apart. Het mag best een ruime kom zijn, want hierin komen straks ook de andere ingrediënten in.

Snijd de bietjes in hele dunne plakken, met dunschiller, mandoline of keukenmachine. Doe deze in de kom met dressing en roer alles goed door. Zet even aan de kant, zodat de dressing goed in de groenten kan trekken.

Verwarm de oven voor op de grill stand. Haal een bakplaat alvast uit de oven en bekleed deze met een stuk bakpapier. Snijd de rol geitenkaas in kleinere plakken van 1-2 cm dik. Leg deze op de bakplaat en bestrijk met wat olijfolie. Bestrooi elk stukje geitenkaas met een beetje verse tijm. Bak in een oven voor ongeveer 5 minuten, of tot de bovenkant mooi lichtbruin is geworden. Elke oven is anders, dus houd het goed in de gaten.

Serveer in kleine glaasjes van ± 5 cm doorsnede. Begin eerst met 1-2 el bietensalade, en leg daarop een plakje gegrilde geitenkaas.

Tip: Wat te doen met de restjes geitenkaas? Maak deze lekkere crostini als extra hapje.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *