Mijn tentamens zijn voorbij, het regent buiten en de kerstboom staat te shinen in de hoek van de kamer en ik heb vandaag dus helemaal niets te doen. Dus wat ga je doen als je een dagje vrij bent? Muffins maken, blijkbaar, en ze zijn goed gelukt. Ik bak eigenlijk weinig muffins, maar zo af en toe krijg ik zin in zo’n mini gebakje. Soms maak ik ze gewoon zo, maar als ik extra decadent wil doen, maak ik ze met een chocolade topping. De bananen lagen al een tijdje in de fruitschaal, dus prima voor in een taart, cake of muffins. Je kunt de walnoten in principe vervangen voor andere noten, mocht je die in huis hebben. En ja natuurlijk kun je er ook een grote variant van bakken (let op: deze moet langer in de oven staan). Al vind ik die mini porties wel fijn. Ze zijn snel klaar, gemakkelijk om te maken en nog makkelijker om op te eten. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Nodig:
140 gram bloem
50 gram boter
110 gram volkorenmeel
8 gram bakpoeder, ongeveer een half zakje
2 eieren
3 kleine bananen
2 eetl honing
4-5 eetl (plantaardige) melk
70 gram walnoten, in stukjes gehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem, volkorenmeel samen met de bakpoeder in een kom. Smelt de boter in een pan en prak de bananen. Meng dit alles met een mixer. Voeg de eieren erbij, samen met de honing en de melk. Mix nogmaals.
Hak ondertussen de walnoten in stukjes, doe dit bij het mengsel en roer deze erdoor met een lepel.
Doe eventueel muffinbakjes of bakpapier in een muffinplaat. Doe daar ongeveer 1-2 eetlepels van het mengsel in. Bak voor ongeveer 15 tot 20 min in de oven. Het moet goed gerezen zijn en bruin van boven. Laat op een rek afkoelen.
NIEUW: mini banaan-honing-walnoot muffins, het recept! http://www.beginspiration.nl/mini-banaan-honing-walnoot-muffins/
Hoeveel boter gebruik je voor je walnoot-banaan muffins.. Dat staat er niet bij.. Thanx!! Hanneke
Wat stom! 50 gram, ik heb het er nu bij gezet!
Hoi! Klopt het dat het meer broodjes zijn? Ik heb volkomen speltmeel gebruikt. Gr.
Kun je het volkorenmeel ook vervangen door boekweitmeel of zelfrijzend bakmeel?