Mijn nieuwe slowjuicer: de Juicepresso!

Zelf sapjes maken is healthy, hot and happening! Hier in Amsterdam zie je steeds meer slowjuice bars en op de biologische markten kun je steeds vaker een shotje wheatgrass kopen. Wat ik overigens nog steeds een keer moet uitproberen, al lijkt mij het idee van een glaasje gras drinken niet heel lekker. Heeft iemand hier al ervaring mee?  Zelf sapjes maken is echter wel “mijn ding”, dat heb ik tijdens mijn Dertig Dagen Detox wel gemerkt! Het slowjuicen van fruit en groenten draagt daarnaast bij aan een gezonde levensstijl. Alle vitamines en mineralen uit de groenten en fruit belanden bij het slowjuicen direct in je sap. Mocht je nog niet overtuigt zijn, kijk dan eens de documentaire Sick, fat and nearly dead. Je krijgt bij het zien van deze docu spontaan zin in gezond eten en een zelf geperst slowjuice sapje!

Voor de Juicepresso had ik een andere sapmachine in de keuken staan. Al gebruikte ik deze zelden. Voor mijn gevoel gooide ik bij het juicen van een sapje de helft van de groenten toch in de prullenbak. Zonde! Daarbij was het een hele klus om dat ding af te wassen.  Tijdens mijn Dertig Dagen Detox uitdaging van vorige maand dronk braaf elke dag mijn frecious sapjes. Het beviel erg goed en concludeerde al gauw dat ik dit ook graag na mijn detox wilde volhouden. Ik besloot mijn oude “sapmachine” voor een ander model in te ruilen.

Een kleine week geleden was het eindelijk zover, er kwam wel een heel leuk pakketje binnen: de Juicepresso!  Een slowjuicer die door koude persing (met een spiraal en zeef) sap produceert. Op deze manier worden de goede en gezonde enzymen behouden.  De Juicepresso duidelijk minder lawaai dan mijn vorige exemplaar, erg fijn! De sappen lijken van een betere kwaliteit en de hoeveelheid afwas is duidelijk gekrompen. Het belangrijkste resultaat: hele lekkere sapjes! Wil je meer over de juicepresso willen weten? Lees hier meer.

Je kunt natuurlijk alle soorten groenten en fruit gebruiken om een sapje te creëren. Al heb ik gemerkt dat bijvoorbeeld een banaan of avocado niet zoveel sap geeft (best logisch) dus dan is het wat zonde om deze door de slowjuicer te doen. Nog een handig weetje, combineer maximaal 2 a 3 soorten groepen (zie onderstaand lijstje) voor het beste resultaat! Met ongeveer 4 soorten groenten/fruit per drankje hou je jou sapje puur van smaak.

— Alle soorten meloen
— Dadels, peren, pruimen, mango en andere zoete vruchten
— Appels, druiven, nectarines, perziken en andere zoet/zure vruchten
— Citrusvruchten, maar ook ananas, bessen, grapefruit, sinaasappel
— Groenten die veel water bevatten, zoals komkommer en tomaat
— Alle groene bladgroenten, zoals: spinazie, boerenkool, sla, selderij, kruiden etc
— Alle knollen/wortels, zoals rode biet, wortels, venkel

Nu, ongeveer 1,5 week na het detoxen, merk ik dat ik stiekem wel terug verlang naar de detoxperiode. Het pure eten, de gezonde sapjes elke morgen en dus terug naar gezond. Tijd om aan de slag te gaan! Het eerste puntje op mijn lijst: vaker slowjuicen en dus zelf gemaakte sapjes drinken! Morgen deel ik daarom mijn eerste slowjuice sapje met jullie!

23 reacties

  1. Wat leuk om te horen! Ik ga mezelf het ook aanleren om elke dag bij/voor mijn ontbijt een sapje te drinken. Nu ben ik wel nieuwsgierig: wat is je favo mix?

  1. Jaa, dat wordt zeker genieten! Ga proberen om (bijna) elke dag even een shotje of glaasje vers sap te drinken! Terug naar gezond, zullen we maar zeggen! 😀

 1. Leuk! Ik ben erg benieuwd naar de recepten van de sapjes:) Ik vraag me nu alleen wel af…. verspil je niet heel veel fruit en groenten met een juicer? Ik heb namelijk ook een juicer (wel een andere) maar de helft van mijn groenten en fruit beland dan bij het afval 🙁 Ik gebruik dus elke ochtend een blender want dan verspil ik ook niks. (sapje is overigens wel lekkerder want dat van mij is vaak een dik papje haha)

  p.s. deze documentaire ook gezien? ‘Hungry for Change’ met dezelfde man van Fat, Sick & Nearly Dead en nog iemand van die documentaire Rauwer 😉

  1. Nouu dat is dus het mooie van deze juicer; je verspilt bijna niks! Een slowjuicer drukt het sap er rustiger uit, waardoor echt al het sap eruit geperst wordt en je achterblijft met weinig (en droge) pulp. Mijn vorige exemplaar was ook zo’n afvalproducer, erg zonde idd! Daarom ben ik ook zo blij met deze, het is echt zo’n verbetering. Blender heb ik ook geprobeerd, maar vond het niet zo’n succes, vooral met dingen als spinazie ofzo.

   Nee nog niet gezien, super tof! Dank voor de tip, ik ga gelijk even zoeken!

 2. Wow, gave juicer! Ben benieuwd hoe ie je op langere termijn bevalt. Wbt wheatgrass shots, lekker en erg sterk. Beetje als prei of ui. Je houdt wel lang die smaak vond ik. Daar zou ik wel wat op willen bedenken voor wij het in onze toko gaan verkopen. Frecious sappen zijn ook heel lekker!

  1. Thanks! Ben er super blij mee, duik zo weer de keuken in voor een zelf gemaakt sapje! Heb al besloten dat ik binnenkort een wheatgrass shotje ga kopen (of zelf maken), moet het maar eens gaan proberen. Misschien werkt het om na de shot een ander sapje te drinken, iets wat je pallet weer “schoonmaakt”?
   Neuwsgierig, ga jij een eigen zaakje beginnen?

 3. Kan je die sapjes ook maken in een blender? Of lukt het daar niet mee?
  Mag je dan groenten rauw daar indoen? Je hoeft ze dus niet te koken? Ik heb al veel over smoothies gelezen, maar me er nog nooit aan gewaagd 🙂 zou er wel eens eentje willen proberen, maar ik heb thuis enkel een blender.
  Groetjes Julie

  1. Hai Julie,
   Ik maak zelf nooit echt sapjes in een blender, die worden toch altijd wat dikker. Het zou denk ik best kunnen, maar deze sapjes zijn veel lekkerder met een juicer, aangezien in een blender alle stukjes en schilletjes erin blijven zitten. Je kunt de groenten er idd gewoon rauw in doen, zo blijven alle voedingswaarden bewaard. Ik zou zeggen; gewoon uitproberen. Een blender werkt vooral goed als je het aanlengt met kokoswater of een (plantaardige) melk. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Groetjes!

 4. Hoi, ik heb nu al n tijdje deze juicepresso. In t begin was ik erg enthousiast maar na 8 maanden al 3 keer een kapotte filter gehad en ik merk dat steeds meer groenten en fruitsoorten toch moelijk worden verwerkt door t apparaat. Zo heeft ie bijvoorbeeld ook problemen met ananas. Ik snij altijd alles behoorlijk klein maar ananas is ook nogal vezelig. Een groot deel vd ananas blijft achter IN het apparaat en daardoor loopt ie niet goed. Ook peterselie verstopt nogal eens het apparaat.
  Wortel durf ik niet meer te gebruiken want ook al snij ik m klein , die band rondom filter breekt kapot, dat is me dus al 3 keer overkomen (ook een keer op n stukje limoen).
  Ik ben ondertussen wel verslaafd aan de sapjes maar het apparaat valt tegen.
  Wat doe ik fout? En wat is jouw\jullie ervaringen?

  1. Hoi Lia!
   Dat is geen goed nieuws! Ik heb er zelf geen problemen mee gehad (tot nu toe). Ik gebruik vaak wortel, gewoon in zn geheel en ook andere veggies gaan prima. Ik merk alleen dat de juicer af en toe even moeite heeft wanneer ik er teveel spinazie in stop, al moet ik zeggen dat ik dat bij andere juicers ook altijd heb gehad (zelfs andere slowjuicers). Ik zou als ik jou was, even contact opnemen met de fabrikant, aangezien ik het lastig vindt om te zeggen wat je fout doet. De makers van de slowjuicers hebben hier net wat meer ervaring in ;). Succes en hou me, als je wilt, even op de hoogte. Je kunt me altijd een mailtje sturen naar info(at)beginspiration(punt)nl. Groetjes, Ianna

 5. Hoi Ianna,

  Hoewel ik een fervent lezer van je blog ben, had ik deze toch even gemist somehow.. maar weer een leuke post 🙂

  Ik hou erg van zelfgemaakte sapjes maar ik had inderdaad ook een blender, en die gaf meer een soort puree met lange stukken schil, dus dat werkte niet echt. Sinds twee weken heb ik een oude (maar goede!) sapcentrifuge van mijn ouders gekregen, van BrAun. Doet zijn ding, maar ik verbaas me hoe snel al het water naar de bodem zakt en de vezels blijven drijven.. ziet er niet uitnodigend uit in ieder geval. Ik ben nu van plan deze Juicepresso te kopen, het ziet er allemaal mooi uit.

  Ik heb wel eens een shotje wheetgrass bij Jay gehad aan de Haarlemmerstraat, het is net een sliding op het voetbalveld met je bek open… ik vond het niets. Duur en niet lekker. Ik ga zelf wat beters maken met dit ding als ik hem heb! cheers alex

 6. Je kunt ook amandelmelk of rijstmelk maken met de slowjuicer.
  Noten/rijst een nacht laten weken, weekwater weggooien (amandelen geven een troebel vocht af) en met nieuw water door de slowjuicer doen. Ik zoet het met wat druppels stevia en wat kaneel en maak er havermoutpap van als ontbijt.
  De amandelpulp gooi ik wel door mijn joghurt met muesli; groentepulp meng ik wel eens met een geklutst ei en wat zout en peper, als een soort groente omelet/groenteburger.

  1. Wat een goede tips! Ik had inderdaad al eerder gehoord dat je amandelmelk ook in de slowjuicer kan maken, maar ik heb het eerlijk gezegd nooit eerder geprobeerd. Ik maak mijn amandel/rijst/haver/noten melk gewoon in de blender, maar ga de slowjuicer ook eens proberen.

 7. Hallo,
  Zit te twijfelen welke juicer ik wil. Op het moment natuurlijk bezig met een flinke zoektocht. Ik twijfel tussen de Juicepresso, de versapers en een model van kuvings (NS 750-SC)
  Toevallig ervaringen hiermee? Je hebt zoveel modellen, weet op een gegeven moment niet meer welke je moet kiezen

  1. Ik ben zelf heel blij met mijn juicepresso, al lijkt deze onwijs op de versapers. Met het model van Kuvings heb ik geen ervaring. Kan me voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken, er zijn zoveel verschillende modellen op de markt. Ik kan je de juicepresso in ieder geval aanraden, die vind ik makkelijk en fijn in gebruik. Succes met het maken van een keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *