Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Mei wordt ‘zelf maken’ maand

De maand mei heb ik omgedoopt tot ‘zelf maken maand’ op Beginspiration! Waarom? De lijst van ingrediënten die je zelf kunt maken is eindeloos en toch kiezen we vaak voor gemak; gewoon omdat het in de winkel ligt. Logisch, want we hebben het met z’n allen maar druk. Een herkenbaar fenomeen! Toch is het zo simpel om bepaalde dingen zelf te maken, denk aan tortilla wraps, hartige taart deeg voor een quiche en zelf gemaakte mayonaise met frietjes.

Het gekke is, ik heb ook vaak het gevoel dat het mij super veel tijd gaat kosten om zelf aan de slag te gaan, maar wanneer ik de eerste hap van het eindresultaat neem, weet ik weer waarom ik dit doe. Je weet precies wat erin zit (geen gekke e-nummers of kilo’s aan suiker) en de zelf gemaakte variant smaakt zoveel lekkerder! En het grappige is, uiteindelijk kost het niet eens zoveel tijd.

Deze maand ga ik op beginspiration.nl aan de slag met zelf gemaakt brood, chutney & jam, lekkere spreads, bouillon en na het succes van de bounty krijgt het thema candybars een vervolg. Verder ga ik aan de slag met zelf gemaakte vanille extract voor in alle zoete lekkernijen (zo simpel!) en ik ga zelfs een poging wagen om zelf vegetarische worstjes te maken.. Spannend!

Zaterdag komt het eerste zelf-maken recept online! Tijd om de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan! Doen jullie mee?

 

14 Discussions on
“Mei wordt ‘zelf maken’ maand”
 • Ah, superleuk, goed initiatief! Over zelf maken gesproken, ik ga vandaag samen met mijn moeder kaas maken! Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat, het lijkt me zo gaaf als het gewoon heel erg lekker is, dan kan je gewoon zelf je kaas maken!

  • Wat tof!! En hoe was het resultaat? Heel nieuwsgierig naar.. Ik heb zelf kaas maken ook op mijn lijstje staan, al heb ik het nog nooit eerder gemaakt.

 • Ja super leuk! Mijn oven was even kapot, maar die is nu gemaakt en verheug me nu al weer op zelfgebakken crackers, brood en nog meer lekkers. Kom maar op met die recepten 🙂

 • Haaa, wat leuk! Ik houd echt van homemade en maak al zoveel mogelijk zelfs. Mayonaise of ketchup zelfgemaakt is echt zoveel lekkerder en dan weet je precies wat erin zit 🙂 ik ben benieuwd naar al je zelfgemaakte recepten.

  • wat leuk! Wat maak jij nu vaak zelf? Nog leuke tips? 😀 Altijd nieuwsgierig naar wat anderen maken en hoe ze dit doen!

  • Dank voor je berichtje! Heb jij iets wat je graag zelf zou willen maken, maar nog een recept mist? Suggesties zijn altijd welkom 😀

 • Wat een leuk initiatief! Ik ga zeker wat leuke recepten er tussenuit pikken om te proberen. Echt een euforisch gevoel kan dat geven he, als je zelf iets kunt maken (woaaaahh, ik heb gewoon zelf … gemaakt!!)

  • Zeker een euforisch moment wanneer je iets leuks hebt gemaakt! Super leuk om nieuwe dingen te proberen (vind ik altijd), en nog een stuk lekkerder ook! Alleen maar voordelen ;). Ben je nog opzoek naar leuke recepten om zelf te maken? Suggesties zijn altijd welkom 😀

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.