Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Meat free Monday!

Zoals de titel al doet vermoeden: één dag, op (bijvoorbeeld) maandag, helemaal geen vlees eten. Voor sommigen a piece of cake, maar voor anderen een uitdaging. Heb je inspiratie nodig? Dit kookboek helpt je een handje op weg. Er staan namelijk zoveel recepten in dat je één dag per week helemaal vegetarisch zou kunnen eten en dat voor een jaar lang.. Inderdaad, je leest het goed. Ze hebben zelf rekening gehouden met de seizoenen, dus je kunt met gemakt het hele jaar door. Van stoofpotjes voor in de winter, tot frisse diners in de zomer. Daarnaast staan er in het boek leuke suggesties voor de hele dag, dus van ontbijt tot dessert! Eet je niet thuis met de lunch, geen probleem, want er staat voor elke dag ook een “packed lunch” tussen! Een dag lang vegetarisch koken en eten is nog nooit zo makkelijk geweest..

Het kookboek is mede mogelijk gemaakt door niemand minder dan Paul McCartney en zijn dochters Stella en Mary. Hun favoriete recepten zijn ook terug te vinden in het boek. Net als de recepten van onder andere Vivienne Westwood,  Pamela Anderson, Kevin Spacey, Twiggy en Yotam Ottolenghi. Het was voor mij niet de reden om het boek te kopen, maar het is toch leuk om te weten dat Kevin Spacey graag een linzenstoofpotje met gebakken halloumi en granaatappel eet.

Recepten uit het boek dit ik gauw een keer ga proberen:  een lenteragout van artisjokharten, tuinbonen, erwten en raapjes en de een dahl met bloemkoolcurry. Al lijken mij de gevulde tomaten met gruyere als simpel lunchgerecht ook heerlijk, samen met een grote groene salade. Het is echt een boek om op terug te vallen wanneer je even niet meer weet wat je moet maken of zin hebt in een maaltijd zonder vlees. Een boek vol inspiratie dus.

Meat Free Monday is leuk om in je kast te hebben staan! Ik heb al meerdere recepten gezien die ik graag wil gaan uitproberen; ook de ontbijt en meeneemlunch suggesties zien er heerlijk uit. Eet je vaak vlees, maar zou je het graag wat minder eten? Dan is dit boek echt een aanrader!

Meat Free Monday is uitgegeven door Fontaine Uitgevers.
Verkoopprijs: €24,95
ISBN: 978 90 5956 419 0
Bestellen

3 Discussions on
“Meat free Monday!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.