Yes! De zon schijnt, de teller staat boven de 30 en het is officieel (bijna) zomer in Nederland. Eindelijk! Ondanks het onweersbuitje wat Amsterdam binnentrekt en de voorspelde regen voor de komende dagen: mijn dag kan niet meer stuk! Dat betekend een zonnig recept op beginspiration, in de vorm van deze zomerse en ontzettend makkelijke loempia’s. De perfecte snack, easy lunch of als bijgerecht tijdens een klein Aziatisch feestje.
Het fijne is dat je deze loempiaatjes niet hoeft te frituren. Het is een kwestie van rollen en opeten. Ik zou ze meestal erg basic, maar je kunt ze aanpassen naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld stukjes garnaal toe, of vul ze met extra veggies zoals reepjes paprika of wortel. Na een aantal keer testen, besloot ik er gelijk een “Aziatische avond” van te maken en serveerde deze leuke loempia’s bij een groene curry, spicy garnalen en een simpele Aziatisch geïnspireerde salade.
12 rijstvellen
130 gram gare rijstnoedels
4 lente-uitjes, in dunne reepjes gesneden
60 gram taugé
2 el verse munt, fijngehakt
4-5 el verse koriander, fijngesneden
1 rode peper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
sap van 1 limoen
3-4 eetlepels sojasaus
1 el sesamolie
Bereid de rijstnoedels zoals op de verpakking beschreven staat. Voeg in de laatste minuut de taugé toe. Meng in een ruime kom alle ingrediënten, behalve de rijstvellen. De rijstvellen bereid je door ze voor ongeveer 30 seconden te weken in net gekookt water. Laat er steeds een wellen in het water, anders plakken ze tegen elkaar.
Wanneer je ziet dat de rijstvel doorzichtig en gaar is, leg je het op een uitgevouwen (schone!) theedoek. Leg vervolgens een ruime eetlepel van de noedelsvulling op het rijstvel. Vouw allereerst de onderkant over de vulling, en leg deze er strak overheen. Vervolgens vouw je de buitenkanten naar binnen en rol je de loempia verder (strak) op. Leg op een bord, en vervolg met de rest. Oefening baart kunst! :
Wat leuk, ik wist helemaal niet dat er een ongebakken variant bestond 😉
Zeker! Stuk gezonder dan die uit de frituur.. 😀
Zo lekker die dingen!
Ziet er heerlijk uit, mooie foto’s heb je ook heel leuk. Miss vind je het leuk om eens een guest post te doen voor Food Bandits. En was het nog gelukt met de social media icoontjes?
Liefs Suus
Hoi Suus. Nee, de social media icoontjes zijn nog niet gelukt, ik ben echt geen held met dat soort dingen. Ga het denk ik even aan iemand vragen om voor mij te doen haha. Het lijkt mij op zich leuk om een keer iets voor Food Bandits te schrijven, stuur anders even een mail naar info(at)beginspiration(punt).nl. Praten we dan even verder! 🙂 Groetjes, Ianna
Hey Ianna,
Waar haal jij je rijstvellen? Bij de toko? Want ik werd in de (biologische) supermarkt erg raar aangekeken..haha! 😉
Bij de Toko in Amsterdam; ik ga nu altijd naar Dun Yung (http://www.dunyong.com).