Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Made in Italy (+ win actie!)

Giorgio_Locatelli-Made_in_Italy_kookboek_LR

Giorgio Locatelli is de schrijver van de reeks Made in Italy en Made in Sicily kookboeken. Al twijfel ik bij het schrijven van deze review of ik het boek moet omschrijven als een kookboek. Misschien is het meer een fotoboek met recepten, of een leesboek in combinatie met recepten en geweldige foto’s. Het is zeker geen standaard kookboek, maar een combinatie van oude familieverhalen en eigentijdse recepten.  Locatelli passie voor eten vind je terug op elke bladzijde door de herinneringen aan zijn geboortestreek, de geheimen voor zijn perfecte gerechten en werkwijze in zijn restaurant Locanda in Londen.

Giorgio Locatelli groeide op in Lombardije, een streek in Noord Italië. Waar de Italianen trots zijn op hun parmigiano reggiano, parmaham en hun hartverwarmende gerechten als polenta en risotto. In zijn boek omschrijft hij dus de echte smaak van Italië, de verse ingrediënten en vooral de eenvoud in het gebruik daarvan. “Italianen willen mensen verwelkomen door te delen wat ze hebben, hoe eenvoudig dat ook is, in overvloed. Het levensdoel van een Italiaan is om mensen te eten te geven. En veel! We kunnen het niet helpen”, zo schrijft Giorgio. I love it!

Het boek leest heerlijk weg, waardoor het vaak op mijn nachtkastje blijft liggen. Bij het lezen waan je je in Italië, aan tafel, in een grote tuin aan het water. Met een tiental pratende en discuterende Italianen, waarbij de gesprekken voornamelijk over eten gaan en ondertussen op tafel de heerlijkste dingen verschijnen.  Eerst de antipasti met zelfgebakken brood, daarna risotto di carciofi (artisjok) of  verse pappardelle met tuinbonen en rucola. Gevolgd door zeebaars met tomatenkorst of een lamsstoofpot met paprika en polenta. Om af te sluiten met een torta di ricotta (ricottataart) of wat ijs, mocht je al vol zitten van de gangen hiervoor.

Ondanks dat ik er zelf nog weinig uit gekookt heb, ben ik nu al erg enthousiast over dit boek. De risotto agli asperagi (aspergerisotto) is overheerlijk, vooral na het lezen van de voorgaande pagina’s over het creëren van de perfecte risotto. De chocolade-bananenbeignets zijn zoet, maar niet overheersend en vooral erg simpel om te maken. Het nadeel is dat je ze een nachtje (of in ieder geval een paar uur) in de vriezer moet bewaren, voordat je kunt bakken en dus aanvallen.

Een zeer fijn kookboek; vooral wanneer je de Italiaanse kookkunsten onder de knie wilt krijgen of op zoek bent naar een kookboek die je vanaf de eerste bladzijde mee naar Italië neemt…

Nieuwsgierig geworden naar het kookboek Made in Italy? Dat is goed nieuws, want ik mag een exemplaar van dit boek weggeven Kans maken kan op de volgende manier:

  • Volg beginspiration op Twitter en (re)tweet dit bericht (met de vermelding @beginspiration)
  • Volg beginspiration op Facebook, like en share het bericht over Made in Italy.

Op vrijdag 7 juni (om 12u) maak in de winnaar bekend!

Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789072975119
Prijs: € 29,95
Bestellen

7 Discussions on
“Made in Italy (+ win actie!)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.