Lente omelet met asperges, erwten en dragon

Soms zijn er recepten die ik gelijk met jullie wil delen en dit is er zeker een van! Afgelopen week (lees hier mijn plog over die dag) had ik onwijze trek in groene asperges. Tijdens het boodschappen doen zag ik ze liggen en ik wist: deze moeten mee in mijn mandje. En zo geschiede..

Bij thuiskomst had ik eigenlijk nog geen idee wat ik ermee wilde maken. Soep? Nee, dat is zonde. Vanavond in een quiche? Ik had geen zin om zo lang te wachten.. Gewoon grillen en los eten? Beetje saai, alhoewel best lekker met een snuf zeezout, parmezaan en wie weet een gepocheerd eitje. Uiteindelijk werd het iets nog veel simpelers: een omelet! Lekker gevuld met de asperges, doperwtjes en dragon. Een gouden combinatie als je het mij vraagt! Vooral wanneer je op het eind wat stroken parmezaan eraan toevoegt, is het helemaal smullen.

Ik heb de omelet in mijn eentje opgegeten, gewoon zo zonder iets erbij. Mocht je het met een salade of op een mooie snee zuurdesem eten, dan zou je het kunnen delen.. Hoe dan ook, laat de lente maar komen! 😀

Nodig voor 1 omelet:
scheut olijfolie
5-6 asperges, met het houterige onderkant eraf en goed gewassen.
3 el doperwten, vers (lekker!!) of uit de diepvries.
1 bosui, in dunne ringen
1/2 – 1 el verse dragon, fijn gesneden
3 eieren
peper/zeezout
Parmezaanse kaas

Zet een koekenpan op het vuur en doe daar ± 1 el olijfolie/kokosolie/boter in. Snij de goed gewassen asperges in stukjes van 1 tot 0,5 cm en laat de mooie puntjes heel. Bak eerst de stukjes steel voor 1-2 minuten op middel-hoog vuur; bewaar de puntjes voor later. Snijd ondertussen de bosui fijn en haal alvast 3-4 el doperwten uit de diepvries.

Voeg de erwten, bosui en aspergepuntjes in de pan en breng om smaak met wat peper/zout. Mix de eitjes in een kom en breng deze ook op smaak met zeezout en peper.  Snijd vervolgens de verse dragon fijn en doe deze bij de asperges/doperwten. Roer alles goed door en zet het vuur iets lager zodat het niet verbrand.

Voeg de eitjes toe aan het groentemengsel in de pan en zorg ervoor dat de groenten mooi verdeeld zijn in de pan. Laat op rustig vuur voor 2-3 min bakken, draai eventueel om en bak de andere kant voor 1 min.

 ** Volg jij Beginspiration al op FacebookTwitter en/of Instagram? **
Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, lekkere recepten en meer!

3 reacties

  1. Hmm, klinkt goed, omelet is zo lekker! Ik ga vandaag lekker high tea’en, dus daar heb ik ook veel zin in, word vast heel gezellig en vooral lekker! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *