Lekker Lokaal

Lekker Lokaal

De schrijfster van Lekker Lokaal, Jobien Groen, neemt je met dit kookboek mee naar de beste plekjes en de lokale boeren in Noord Holland. Lokaal eten, met de producten uit eigen omgeving, is hip. Je hoort steeds meer mensen over (biologische) streekproducten en/of lokaal eten. In het boek staan meer dan 38 boerenadressen, waar je de heerlijkste producten kunt kopen. Naast verse eitjes, groenten en fruit, staan er adressen in voor bijvoorbeeld: graan/meel en ander bakkerswaar, honing, (schimmel)kaas, wijn, paddenstoelen, zelf gemaakt ijs, koffie en thee, noten en ga zo nog even door. Het resultaat: heerlijke en verse groenten en fruit, je belast het milieu minder, je eet meer met de seizoenen mee en daarbij is het gewoon leuk om te zien waar je eten vandaan komt.

Lekker lokaal is ingedeeld naar de seizoenen. In de lente is het tijd voor courgettes en tomaat, in de zomer ga je op pad voor artisjokken en aardbeien. Wanneer de eerste bladeren vallen, kun je op stap voor noten, bramen en appels.  Maar ook in de winter kun je genieten van lokale producten, zoals aardpeer, boerenkool en paddenstoelen.

Naast verschillende fietsroutes door Noord Holland, staat het boek vol heerlijke recepten. Ondanks dat het geen vegetarisch kookboek is, staat het toch vol recepten waar groenten en fruit de hoofdrol in spelen. Denk  aan een wrap met geroosterde bloemkool en tahini saus, of een rabarbercrumble in de lente. Fiets in de zomer de ingrediënten voor een knoflookrisotto met prei bij elkaar, of ga aan de slag met een  simpele venkelsalade met pistache en avocado. Geniet in de herfst van pompoensouffles met salie, en kruip in de winter bij de houtkachel (of verwarming) met de aardpeergnocchi met munt en walnoten. Ik krijg er trek van!

Het boek oogt fris, staat vol prachtige foto’s en neemt je daardoor mee door de seizoenen. Mocht je in de buurt wonen (of in de buurt zijn), kies dan een route of een aantal adresjes om te bezoeken. Of je nu in de buurt woont of niet, het is een ontzettend leuk boek om te hebben. Vol heerlijke receptjes, waarmee je het hele jaar vooruit kunt.

Lekker lokaal van Jobien Groen – Gottmer uitgevers groep
ISBN: 9789023013549
Prijs: € 19,95
Bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *