Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Lavendel extract

De laatste tijd giet ik het liefste een scheutje lavendel bij mijn zoete baksels. Je leest het goed: een scheutje lavendel! Alweer een tijdje geleden maakte ik namelijk zelf gemaakte lavendel extract. Een super simpel klusje wat gelijk een lekkere smaak geeft aan al je zoete baksels. Eigenlijk is het hetzelfde princiepe als het maken van vanille extract, zoals ik dat hier al deed, maar dan met lavendel. Verslavend lekker!

Nu denk je misschien, wat kan ik hier nu mee maken? Mijn antwoord: eigenlijk alles! In eerste instantie moest ik gelijk denken aan het lavendel-honing ijs wat Meryl Streep maakt in de film It’s Complicated! Helaas beschik ik nog niet over een ijsmachine (of een grote vriezer) dus dit recept moet nog even wachten. Dat mag natuurlijk de pret niet drukken en dus ging ik aan de slag met simpele koekjes met citroen & lavendel, biscotti met lavendel en amandelen ennnn een van mijn favorieten: merengue met lavendel! Super als basis van een eton mess, of gewoon zo als mini snack bij de koffie.

Op mijn lijstje staan echter nog brownies, granola en madeleine’s… Going lavender crazy hier! Een klein, maar belangrijk, punt wanneer je de smaak te pakken hebt en aan de slag wilt met de zelf gemaakte lavendelextract: giet niet te veel in je recept, want het resulteert al gauw in een zeepachtige (lavendel)smaak en dat is niet de bedoeling. Iek! 😉

Nodig voor 50ml:
50 ml vodka
3 tl gedroogde lavendel (te koop bij o.a. Marqt)

Het recept gaat als volgt: steriliseer een klein flesje met een goede deksel. Strooi daar (met een trechtertje) de lavendel in en vervolgens de vodka. Schud het flesje goed en bewaar op een donkere en koele plek. Schud het flesje af en toe, maar laat hier hier voor ongeveer een 2-3 weken staan.

Handig feitje: is je extract bijna op? Vul je flesje weer aan met nieuwe vodka, even schudden, laat het voor een aantal weken staan en je lavendel extract is aangevuld. Easy peasy!

8 Discussions on
“Lavendel extract”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.