Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Kyra´s Kitchen

Vandaag detoxverhalen in een andere vorm. Een tijdje geleden schreef ik al eens een stukje over Kyra´s eerste boek, Daytox! Binnenkort, op 19 februari, komt zij met haar nieuwe boek: Kyra’s Kichten.  EN ik mag daar alvast een stukje over schrijven, een soort sneakpeak, hoe leuk!

In het tweede boek gaat Kyra in op de gezonde facetten van voeding, dus hoe voeding een krachtig preventiemiddel kan zijn bij ziekte en je in sommige gevallen voeding als medicijn kunt zien. Het maakt mij in ieder geval erg nieuwsgierig, aangezien het een onderwerp is waar ik weinig vanaf weet. In zoverre, ik weet wat gezond is en wat niet, maar eten als medicijn, daar weet ik weinig vanaf. Gelukkig legt Kyra het in haar eigen woorden mooi en duidelijk uit, doormiddel van tips, suggesties, masterclasses en recepten om de 10 meest voorkomende (gezondheids)klachten te voorkomen.

De recepten uit het boek zijn plantaardig, lactose- en koemelk vrij, daarnaast bevatten de meeste recepten ook geen gluten! Super healthy! Ze zijn daarnaast vrij van geraffineerde suikers, dus dat is helemaal mooi meegenomen. Dit alles zorgt voor een groot aantal gezonde recepten en toetjes. Vandaag deel ik één recept, van de meer dan 50, met jullie. Namelijk een waterkerssoep met een 1001 radijssalade. Ik vind waterkerssoep echt heerlijk, maar normaal gesproken maak ik het met veel room en fruit ik eerst een uitje in boter.. Tijd voor een gezondere versie, dus zie hier een gezond voorproefje uit Kyra’s Kitchen!

waterkerssoep

Waterkerssoep met 1001 radijssalade (1 grote of 2 kleine porties)
Note: Ik heb dit keer postelein gebruikt, aangezien ik waterkers nergens kon vinden.

Soep
225 g courgette
120 g (stoof)peer
30 g schoongemaakte bleekselderij
15 g lente-ui
50 g waterkers
½ – 1 tl zeezout (even proeven)
1 eetlepel extra vergine olijfolie

Doe courgette, (stoof )peer, bleekselderij en lente-ui in een pan met water (ongeveer 500 ml). Kook op een middel- hoog vuur met het deksel op de pan tot de (stoof )peer en courgette zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Draai het vuur uit en voeg de waterkers toe. Maak met de staafmixer een romige massa en voeg, terwijl de staafmixer draait, langzaam de olie toe. Breng op smaak met zeezout.

Radijssalade
100 g radijs, in schijfjes
50 g zeekraal
50 g avocado, in blokjes
10 g verse peterselie, fijngehakt
5 g verse munt
snuf zeezout
zwarte peper (optioneel)

Dressing
50 ml grapefruitsap
1 medjoeldadel
1 theelepel olijfolie

Voeg alle ingrediënten voor de salade samen. Maak een dressing van grapefruitsap en dadel. Voeg, terwijl de staafmixer loopt, druppel voor druppel de olie toe. Zo ontstaat er een mooie romige homogene dressing. Sprenkel de dressing over de salade. Breng op smaak met zeezout en eventueel wat versgemalen zwarte peper.

Nieuwsgierig naar het boek? Binnenkort mag ik hier 2 exemplaren weggeven! Hou beginspiration.nl, Twitter en Facebook dus in de gaten!

Wil je een gesigneerde versie? Zondag 3 maart signeert Kyra haar boek tijdens de boeklancering bij Savannah Bay Boekhandel in Utrecht (www.savannahbay.nl)

Bestellen?

3 Discussions on
“Kyra´s Kitchen”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.