Ik wilde het woord mijlpaal gebruiken in een zin, maar op een of andere manier kom ik er niet uit. Stom, ik weet het. Het is vandaag een dag van nieuwe dingen! Een mijlpaal dus! Ik realiseerde me niet dat, na ongeveer een paar maanden bloggen, dit mijn eerste recept is waar ik vlees gebruik. Let wel op: marineren kost wat tijd, ongeveer 2 uur. Voor de rest is het eigenlijk een heel simpel en vooral snel gerecht!
Nodig voor 2 personen:
4-6 lamskoteltjes of een lamsrack in 6-8 porties
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
½ tl gemalen koriander
½ tl kaneel
kleine snuf kurkuma
½ rode peper, dunne plakjes
2 tenen knoflook, fijngehakt of door de pers
sap en rasp van ½ citroen
handje korianderblaadjes
olijfolie
peper/zout
Meng de specerijen, knoflook, rode peper, citroen sap en rasp, 2 eetlepels olie met wat peper en zout in een kom. Doe het lamsvlees erbij en zorg dat het vlees goed bedekt is met de marinade. Laat het vervolgens voor minimaal 2 uur goed marineren in de koelkast. Zorg dat het goed afgedekt is met folie.
Haal 15 min voor het bakken het lamsvlees uit de koelkast. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en giet er een beetje olijfolie (2 eetl) in. Bak het lamsvlees voor 2 min aan elke kant.
Leg het lamsvlees in een warme schaal, om het vervolgens te garneren met de verse korianderblaadjes en wat extra citroensap. Giet het bakvocht, wat uit het vlees is gelopen en nu in de pan op jou aan het wachten is, over het vlees. Serveer met een lekkere frisse tomatensalade en couscous.
Ps. Het is lekker om de couscous wat op smaak te brengen, bijvoorbeeld door bovenstaande specerijen een beetje terug te laten komen wanneer je de couscous laat stomen/garen. Snij er een fijn gesneden bosuitje door en breng goed op smaak met peper en zout. Want zoals Jamie ooit zei: Als je couscous naar niks smaakt, dan komt dat echt door jezelf!