Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Kookboek review: Eten uit de Volkstuin – Marleen van Es

Soms zijn er van die kookboeken waarvan je eigenlijk stiekem al wist dat die er zou gaan komen. Vanaf het moment dat ik op de gelijknamige blog Eten uit de Volkstuin van Marleen kwam, was ik verliefd op haar recepten, haar volkstuin en prachtige foto’s. Ik vond het dus ook super tof toen ze voor Beginspiration vorig jaar een serie aan gastposts wilde schrijven over tuinieren op je balkon of een klein tuintje. Mocht je nieuwsgierig zijn, de hele serie van Tuinieren met Marleen kun je nog op mijn blog vinden.

En nu, een jaar later ligt haar eerste kookboek in de winkel. Het is een kook- en tuinierboek geworden, want tuinieren is Marleen haar grote hobby. Daar kweekt ze de spannendste groenten, experimenteert met nieuwe zaadjes en observeert hoe alles door haar tuin heen groeit. Echt een prachtige en grote tuin waar ik alleen maar van kan dromen. Soms mislukt een oogst, maar dat houd haar niet tegen om het opnieuw te proberen. Met de zakken vol groenten en fruit maakt ze de lekkerste dingen, en een deel van haar recepten vind je dan ook terug in het boek. Mijn favoriete recepten zijn de goddelijke rabarber cake, zelf gemaakte vlierbloesem champagne, de pluksla met aardbeien en quinoa en de super simpele aardpeer taartjes.

Veel recepten zijn vegetarisch, maar lang niet allemaal. Daartussen vind je een recept voor zalm met wilde venkel of artisjok met pancetta. Eten uit de Volkstuin is een geweldig kookboek voor wanneer je van tuinieren houd en daar net mee begint. Verder vind je er heel veel lekkere recepten in. Nu is het wachten op deel twee, want niet alle groenten zijn erin terug te vinden.. Dus daar komt sowieso een vervolg op. 🙂 Hieronder vind je alvast een kleine preview:

Eten uit de Volkstuin kookboekEten uit de volkstuin Eten uit de volkstuin kookboekEten uit de volkstuin recept

Uitgeverij Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046819005
Prijs: €24,95
Bestellen!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.