Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Review: Kokosolie

Veel mensen hebben het de laatste tijd over kokosolie, wat eigenlijk meer een kokosboter is.  Je kunt het namelijk niet vloeibaar kopen (tenzij het helemaal bewerkt is met additieven). Het heeft iets weg van boter, maar wordt vloeibaar als het boven de 25 graden komt.  Dit “slanke vet” is lekker, licht verteerbaar en heel erg gezond! Ondanks alle voordelen, wordt het (nog) niet zoveel gebruikt. Er wordt soms gedacht dat je eten naar kokos zou gaan smaken. De geur van kokos verdwijnt echter bij het bakken en het geeft een hele zachte maar fijne smaak mee aan het eten.

Kokosolie is echt een superfood, goed voor zowel de binnenkant als buitenkant. Als ik de verhalen mag geloven, is het bijna overal goed voor! Het doodt virussen en schimmels, helpt maagzweren en darmontstekingen voorkomen. Het zorgt ervoor dat je lichaam je voeding regelmatig opneemt, waardoor je minder snel trek krijgt en geen last hebt van een schommelende bloedsuikerspiegel. Het verbeterd daarnaast de opname van vitamines en mineralen uit andere voedingsmiddelen. Maar ook aan de buitenkant is de werking van kokosolie te zien, namelijk een mooie zachte huid en sterk, glanzend haar!

Je kunt kokosolie voor dezelfde dingen gebruiken als reguliere olie of boter. Doordat het voornamelijk verzadigde vetten bevat, veranderd de structuur niet bij verhitting. Lekker om in te bakken, braden of eventueel zelfs frituren! Het laatste heb ik overigens nog niet geprobeerd, maar ben heel benieuwd naar de ervaringen! Daarnaast kun je het “koud” te gebruiken, door het bijvoorbeeld toe te voegen aan smoothies of als smeersel op brood. Ik maak er ook graag deze home made bounty’s van! Laat de kokosboter dan eerst wat zacht worden, door het uit de koelkast te halen. Je kunt het overigens gewoon buiten de koelkast bewaren; het is dan ongeveer 2 jaar bruikbaar. Kijk hier voor de andere superfoods!

Met dank aan hetperfectelichaam.nl
2 Discussions on
“Review: Kokosolie”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.