Het mooie weer lijkt dit weekend ver te zoeken, maar gelukkig verteld de weerapp op mijn telefoon dat het zonnetje gauw terugkomt voor een extra weekje vol lente. Ik kan niet wachten, want deze grijze lucht en koude temperaturen vind ik maar niks! Al is het perfect weer om een beetje in de keuken te rommelen en aan de slag te gaan met een paar lekkere recepten zoals deze kokosmakronen. Gisteren ging ik met vriendlief richting de Landmarkt in Noord, zijn jullie daar ooit geweest? Het is echt een walhalla voor elke foodie. Een geweldige plek vol lekkers. We kochten de halve winkel leeg en trakteren onszelf op een weekend met heel veel lekker eten. Bij thuiskomst hoefde ik niet lang na te denken wat ik als eerste wilde maken, en ging aan de slag met deze lekkere kokoskoeken.
Ik realiseer me net dat, ondanks mijn liefde voor het bakken van koekjes, deze blog maar weinig recepten voor zoete baksels bevat. Daar mag wat verandering in komen! Daarom ga ik proberen om elke zondag een lekker bakrecept online te zetten, soms gezond en soms.. tja, wat minder. Dat moet soms ook gewoon kunnen! Een reden om gelijk met deze kokosmakronen aan de slag te gaan, is het feit dat het recept echt onwijs makkelijk is. De ingrediënten heb je vaak allemaal in huis. Leg de koeken op een goede bakplaat, even de oven in en binnen 10 minuten zijn de koeken klaar. Perfect voor spontaan bezoek of een trek in koek. Geloof mij, het wordt niet makkelijker dan dit.. Vandaag geniet ik extra van deze lekkere kokosmakronen, en vanaf morgen weer mooi weer. Afgesproken? 🙂
Nodig (8-10 stuks):
Bereidingstijd: 20 minuten
1 ei
80 gram (kokosbloesem)suiker
120 gram kokos
snuf zout
snuf bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar met hierop een bakpapier.
Klop het ei met de suiker door elkaar, even snel met een losse garde. Roer hier de kokos, zout en bakpoeder doorheen. Schep bolletjes met een eetlepel of ijsschep, druk deze even goed aan zodat het een compact bolletje wordt en leg het op het bakpapier. Ga zo door tot al het kokosmengsel op is.
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10-15 minuten. Houd ze in de tussentijd goed in de gaten, want soms zijn ze na 10 minuten al mooi goudbruin en gaar. Laat de koekjes volledig afkoelen en snoepen maar.
Klinkt als een geweldig recept, snel en simpel en lekker. Dank je!
Nooit geweten dat het eigenlijk zo’n makkelijk recept is.
Die gaan we dus ook een keer proberen.
nooit geweten dat het zo makkelijk is! Ik heb ze net gemaakt, en t recept verdubbeld, want t is voor een grote groep. En ze zijn goed gelukt! 🙂
Maak. Me. Gek. !!!
Ze zijn geweldig lekker, al zeg ik het zelf 😉 Fijne maandag!
Wow, is dit zo makkelijk??? Ik dacht ook dat er nog wel meel in zou gaan….Ik ga ze snel maken!! 🙂 Dankje
Net gemaakt, een fluitje van een cent. En ……ook geprobeerd natuurlijk? heerlijk
Dank voor je berichtje(s)! Leuk om te horen dat ze zo goed in de smaak zijn gevallen 😀
Jij sprak in maart over een walhalla nou net zo’n “speeltuin ” trof ik
gister in Boxtel aan in een oude molen waar ik o.a. gemalen kokos
kocht en zo bij jou recept uit kwam .
Het heet de Boxtelsche watermolen en met zeer enthousiast
personeel en een zeer uitgebreide sortering dat je er best wat
tijd voor uit kunt trekken.
Oh ja (bijna vergeten) je kokoskoeken waren heerlijk.
Wauw! Lijkt mij inderdaad super leuk om een keer te bekijken. Dank voor de tip! 😀 Goed om te horen dat de kokoskoeken in de smaak zijn gevallen!
Gisteren gemaakt, zo lekker!! En gemakkelijk, en snel klaar,.. Ooh ik ga me moeten inhouden om ze niet te vaak te maken 🙂
Bedankt om dit te delen!!
Oh, wat zien die koeken er lekker uit. Ik ga het recept meteen opslaan en binnenkort maken. Ik ben dol op kokos makronen.
Oo hoeveel gragen moeten ze?
Ongeveer 10 minuutjes op 180 graden. Succes!
Heerlijke koeken. Alleen kreeg ik niet van die leuke bolletjes, maar werden mijn koeken plat. Ook prima en zeker een blijvertje 🙂
Hi Anne, wat leuk om te lezen. Als de koekjes plat worden, is het vaak omdat het ‘beslag’ iets te nat is en er dus iets te veel ei is gebruikt versus kokos. Dat kan gebeuren. Soms is het ei wat groter dan de andere keer. De volgende keer komt het vast helemaal goed. 🙂
SUPER recept ik ben 3 weken bezig geen sulfiet te eten voor een test en ik kan eindelijk iets zoets eten! Ik heb ze al 3 keer gemaakt en ze blijven smaken bedankt! ?
Zijn echt heel lekker. Zelf smelt ik altijd in een plastic zakje, in warm water, wat donkere chocolade.
Heel klein puntje van het zakje knippen, in het zakje knijpen en wat dunne straaltjes chocolade over de koekjes verdelen.
Klein beetje citroenschilrasp erdoor ook erg lekker
Wisten jullie dat er verschil in kokos is de ene is veel vetter dan de ander heb het een keer in een Poolse winkel gekocht niet gelukt veel te vet en heel duur, heb het een keer in Turkse winkel kokos gekocht veel te droog goedkoper niet gelukt dus nu gewoon weer bij de jumbo of Albert Hein fluitje van een cent heerlijk recept
Mag je bij dit recept het eigeel gebruiken ? Ik lees bij de meeste recepten eiwit.?
Ik zou het snufje bakpoeder maar weglaten….het heeft totaal geen functie in dit recept
Ik ben in Sri Lanka en wil dit maken met verse kokos. Kan dat ook of moet het recept dan ergens worden aangepast?
Hi Mieke. Dank je wel voor je berichtje. Zelf maak ik het altijd met gedroogde kokos, maar je kunt het zeker proberen met verse. Ik heb het nog nooit met verse gemaakt, dus ben heel benieuwd naar het resultaat. Succes!
Heerlijke kokoskoeken!
Ik heb er 50gr palmsuiker in gebruikt en een flinke hand rozijnen die in de rum geweld zijn. Vervolgens ben ik halverwege het scheppen van de bolletjes overgegaan op papieren bakvormpje. Dat is minder geklieder en ik kan het beslag beter aandrukken. Echt voor herhaling vatbaar!
Bedankt voor het heerlijke recept.
Hoi Ianna,
Ik heb gisteren de kokosmakronen gemaakt, wat een superheerlijk en makkelijk recept.
Heel handig om snel wat lekkers te bakken, dankjewel daarvoor!
Hartelijke groeten,
Natasja
gebruik je het volledige ei of enkel het eiwit?
Een kind kan de was doen….heerlijke kokosmakronen gemaakt en mijn kinderen en ikzelf zijn er dol op…..deze week ga ik ze weer maken maar dan met chocolade aan de onderkant, voor mijn dochter…Dank je wel
Errug lekker!!!!! Beetje losjes dus wat moeilijk fatsoenlijk op de bakplaat te krijgen.
Wat toch jammer dat ik ze allemaal alleen op moet eten hahahaha!
ik vond zo lekker dessert dat ik elke zondag dit maakt voor 13 personen