Kokos-havermout met chocolade

Wat doe jij normaal met een restje kokosmelk? Ik gebruik vaak maar de helft van een blikje, of eventueel iets meer, maar de rest blijft vaak in het blikje zitten. Soms probeer er iets nieuws mee, maak ik een extra portie de avond daarvoor of gebruik het in een ander recept. Echter, soms gooi ik het ook weg omdat het dan te lang open in de koelkast heeft gestaan. Zo zonde! Dus besloot ik op een vroegeĀ ochtend het restje kokosmelk in mijn havermout met chocolade ontbijtje te verwerken en stiekem was dat ontzettend lekker. Vooral in combinatie met wat chocolade, yum! Net alsof je een warme havermout-bounty eet! šŸ˜‰

Ik kan genieten van een heerlijk havermout ontbijtje, vooral op een koude dag, in verschillende variaties, maar zeker niet elke dag. Het is een fijn ontbijt voor wanneer je een stuk moet fietsen, of de energie gelijk nodig hebt,Ā bijvoorbeeld voor het sporten.Ā Als je van een warme kom met havermout houd, dan is dit recept zeker iets voor jouw. Vooral wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt, is dit een simpel en lekker recept om te maken en dat met een handvol ingrediĆ«nten. EvenĀ roeren en klaar. Wat wil je nog meer op de vroege morgen? Deze warme kokos havermout met chocolade waarschijnlijk ;).

IMG_9841

Nodig voor 1 portie:
150Ā ml kokosmelk
50 gram havermout
2 el geraspte kokos
2 el geraspte chocolade, of cacao nibs
snuf zout

Doe de havermout met de kokosmelk en een klein mespuntjeĀ zout in een pannetje en breng samen aan de kook. Laat voor 2-3 minuten rustig pruttelen, tot het een mooie consistentie heeft gekregen en de havermout gaar is. Mocht het te dik worden, doe er dan een scheutje water bij. ZetĀ het vuur uit, roer 1 eetlepel kokos en 1 eetlepel chocolade erdoor en serveerĀ in een schaaltje. Bestrooi vervolgens met het restje kokos en chocolade en eet gelijk.

Op zoek naar meer warme havermout ontbijtjes? Neem dan zeker hier een kijkje.

6 reacties

  1. Oooh ja, wat een goeie. Kokos(melk) is sowieso wel lekker om erbij te doen. Ik doe het alleen nooit, maar dat ga ik binnenkort maar wel eens proberen. Meestal doe ik banaan en cacaopoeder. Dat heb ik altijd standaard in huis.

  2. Wat een goed idee! Ik drink geen zuivel en altijd sojamelk en amandelmelk wordt ook saai.
    Een (iets minder lekkere) tip voor overgebleven kokosmelk is het in een ijsklontjesvorm gieten en in de vriezer zetten. Zo kun je makkelijk als je een curry maakt zoveel blokjes toevoegen als je lekker vind.
    Ook budgetproof! Zo kun je altijd een groter blik of pakje kopen, wat vaak voordeliger is, zonder te verspillen.

  3. Ik blijf ook altijd zitten met een restant kokosmelk haha! Meestal verwerk ik dat in een smoothie en soms ook met havermout. De combi met chocolade is echt super! Lekker zo’n bounty ontbijtje in de ochtend šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *