Knapperige granola met noten en gedroogd fruit

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe job. Een hele leuke. Maar doordat ik nu meer dagen op kantoor zit, vliegen de dagen voorbij waardoor ik soms nauwelijks tijd heb om te koken voor mijn blog. De ‘vrije’ doordeweekse dagen zijn al gauw gevuld met afspraken en wanneer ik thuis kom, na het werk, is het te donker om nog enigszins goede foto’s te maken. Deze week liep ik dus duidelijk achter de feiten aan. Op dinsdag kwam ik achter dat ik nog geen nieuwe video had gemaakt voor deze week. Daar ging mijn goede voornemen om elke vrijdag een ontbijt recept + video te plaatsen. En deze week is het een knapperige granola met noten en gedroogd fruit geworden.

Maar, het is gelukt. Het filmpje is af, al ben ik vooral blij met het recept. De afgelopen weken eet ik bijna elke ochtend granola als ontbijt. Verslavend lekker. Maar nadat ik de zoveelste pot weer had leeggegeten, vond ik het tijd voor een nieuwe variant. Deze keer een redelijk zoete variant met maple siroop en gedroogd fruit. Mocht je daar niet zo van houden, gebruik dan gerust wat minder. Het klinkt misschien gek, maar ik vind het echt een feestje om te ontbijten met deze granola met noten en gedroogd fruit. Lekker met vers fruit en wat kokosyoghurt, wanneer ik in een chique bui ben. De granola blijft even lekker als altijd. En net op de valreep online zodat jullie op deze vrijdag ook met het recept aan de slag kunnen gaan.

[youtube=https://youtu.be/D9rRKwdwz5g&w=650&h=430]
Bekijk ook mijn andere ontbijt video’s op mijn You Tube kanaal en vergeet je niet te abonneren. Ik ben onwijs nieuwsgierig welk recept jij het allerlekkerste vindt? Deel het resultaat met de #beginspiration op social. En natuurlijk staat er volgende week weer een nieuw ontbijtje online.

Nodig voor 6-8 porties:
Bereidingstijd: 40 minuten (incl. 30 minuten in de oven).
70 gram kokosolie, gesmolten
50 gram maple siroop (± 4 el)
1 tl vanille extract
125 gram havermout
75 gram boekweitgrutten
50 gram pitten en/of zaden
2 ruime eetl, ±25 gram, kokosvlokken
150 gram gedroogd fruit

Zelf maken knapperige granola

Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal een bakplaat uit de oven, bekleed met een stuk bakpapier.

Smelt de kokosolie in een pannetje of, zoals ik vaak doe nu de verwarming aan staat, zet het bakje met kokosolie op de verwarming terwijl ik de rest van de ingrediënten klaar zet. Eenmaal gesmolten, giet in een grote kom. Voeg de maple siroop en vanille extract toe.

Doe nu de droge ingrediënten erbij. Begin met de havermout en boekweit, en roer daarna de noten en pitten erdoor. Laat het gedroogde fruit en kokos achterwege voor later. Schep op de bakplaat, druk aan en bak voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen, indien nodig, het gedroogde fruit in kleinere stukken. Na 20 minuten kun je deze door de granola roeren, druk aan en zet nogmaals voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Haal de granola uit de oven, laat volledig afkoelen op de bakplaat en verplaats dan naar een pot met deksel. Zo bewaar je het gemakkelijk voor een paar weken (al is de granola sowieso sneller op, geloof mij).

Menusuggestie: Granola met noten en gedroogd fruit + kokosyoghurt + vers fruit

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *