Kijkje in de keuken van Beginspiration: Januari

Begin dit jaar had ik, net als zoveel anderen volgens mij, een lijstje gemaakt met goede voornemens. Nu weet ik uit ervaring dat goede voornemens bij mij alleen werken als ik er niet te veel uitkies, dus ik besloot er een paar door te strepen en mij te focussen op twee: meer sporten (check) en vaker op reis (check). Tot nu toe verbaas ik mij erover hoe goed het gaat. Ik sport gemiddeld twee keer in de week en heb al een hele bubs aan tickets geboekt: Londen, New York, Antwerpen (met de aut0), en nog een keer Londen. Januari stond daarom extra in het teken van gezond eten, sporten en heel veel tickets boeken, maar ook uit eten bij mijn favoriete restaurant in Amsterdam, gezellige boekpresentaties, verjaardagsborrels en een lang weekend naar Londen. Kijken jullie mee?

Aan het begin van januari lanceerde Jet van Nieuwkerk haar nieuwste boek: Tips van Jet. Om dat te vieren organiseerde ze een lekkere lunch, met recepten uit haar boek (waaronder deze gezonde krentenbollen). Ik schreef er een blog over, mocht je nieuwsgierig zijn.

Verder was ik natuurlijk druk met mijn 30 dagen fitgirl challenge. Een maand lang ging ik veel sporten, gezond eten en werd ik van top tot teen doorgemeten door Klaever Health.

Doordat ik zo bezig was met gezond eten, verschenen er vooral gezonde recepten op mijn blog. Zoals deze simpele salade met avocado, kappertjes en komkommer. Heel erg makkelijk om te maken, maar qua smaken een feestje om te eten. Verder plaatste ik mijn favoriete recept uit het kookboek All Day Bowls en dat is een vegetarische aubergine curry met zelf gemaakt flatbreads. Jullie zijn blijkbaar ook fan, dus het werd veel geliked, gemaakt en gegeten. Om de Mexicaanse bloemkoolkoekjes niet te vergeten.

Een maand niet uiteten, is een maand niet geleefd. 😉 Je kent me. Ik houd ervan om nieuwe hotspots uit te proberen, zo ging ik laatst eten bij Kanarie Club, met vriendje bij mijn favoriet van dit moment (Kaagman & Kortekaas) eten en ook een pasta van de Spaghetteria stond deze maand weer op het menu. Er is een paar maanden geleden een vestiging geopend in Oost. We betrappen onszelf erop dat wanneer we geen zin hebben om te koken of laat thuis zijn, we al gauw geneigd zijn om bij Spaghetteria een hapje te gaan eten.

Ook in Londen heb ik weer fantastisch gegeten. Vriendinnetje E is verhuist (bye bye Notting Hill, huil) en hallo nieuwe buurt vol met nieuwe hotspots om te ontdekken. Wijntjes drinken in de pub (en fish and chips en veggie pies eten), brunchen bij Bill Granger en Story Coffee, na drankjes in de pub eten bij Spuntino en La La Land kijken in de locale bioscoop. Ondanks dat ik nu al heel wat keer in Londen ben geweest, kan ik er geen genoeg van krijgen. Ga je binnenkort naar Londen? Bekijk deze blogs eventjes, je vind er meer dan 70 eettips.

Dat was mijn maand. Februari staat in het teken van werk, een weekendje naar Antwerpen en uitwaaien op het strand in Frankrijk. Verder train ik een keer per week met mijn personal trainer en ga ik braaf naar mijn favoriete yogalesjes. En ik blijf lekker eten, natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *