Kijkje in de keuken van Beginspiration: December

Ondertussen ben ik druk bezig met mijn nieuwe challenge, waar het allemaal om gezonder eten en sporten draait. December zag er daar en tegen heel anders uit, en dat kunnen jullie terugzien in deze blog. Vorig jaar gaf ik jullie (bijna) elke week een kijkje in de keuken van Beginspiration. Het was een blik achter de schermen, jullie gingen mee op reis en natuurlijk gaf ik een kijkje op mijn bord. Vorige maand plaatste ik voor het eerst sinds tijden een nieuw overzicht, en vandaag is het tijd voor een kijkje in de keuken in de maand december. December stond bij mij in het teken van de feestdagen, familie en heel veel lekker eten. Natuurlijk. Van gezonde smoothies en salades, tot Kerstdiners, heel veel cranberry’s en heerlijk eten bij twee hotspots in Amsterdam. Kijken jullie mee?

https://www.instagram.com/p/BONRr9hj0Cs/

Tussen Kerstmis en Oud & Nieuw ben ik voor het eerst sinds tijden weer eens vrij. Op Tweede Kerstdag ga ik aan de slag met een recept voor Praised Chicken van Nigella Lawson. Het recept staat echt al tijden op mijn to-make lijstje, maar het kwam er blijkbaar maar niet van. Verder maak ik mijn favoriete tulband, naar oma’s recept en eet ik deze decembermaand super veel pasta, bovenstaande spaghetti and meatballs is duidelijk een favoriet.

 

https://www.instagram.com/p/BOKSXy0jDPk/

Echte Kerstmis recepten heb ik dit jaar een beetje overgeslagen. Oeps. Op een of andere manier kwam het er maar niet van. Ik was te druk bezig met ander werk, de dagen waren te kort (het is zo vroeg donker, en dat is funest voor een mooie foto) en de inspiratie kwam maar niet. Uiteindelijk maakte ik eigenlijk alleen mijn favoriete cranberry compote en plaatste ik een recept voor een winterse salade met roodlof en sinaasappeldressing. Best Kerst-achtig, maar de salade kun je ook prima voor of na Kerstmis eten.

 

https://www.instagram.com/p/BNg6CRHjMto/

Verder deed ik alvast wat voorbereidend werk voor mijn challenge van deze maand. Nieuwsgierig? Lees dan deze blogpost. Dan weet je precies wat ik in januari ga doen!

 

https://www.instagram.com/p/BOX7eVcjIai/

Verder vond ons jaarlijkse pre-Kerstdiner plaats. Waarbij we een goed restaurant uitkiezen, en daar altijd eigenlijk heel geweldig eten en drinken. Deze keer was het 7 gangen, met wijn en aperitief bij Gebroeders Hartering. Het restaurant staat zeker in mijn top 5 van Amsterdam, samen met (in bijna willekeurige volgorde): Kaagman & Kortekaas, Rijsel, Café Modern en Wilde Zwijnen. Al heb ik altijd het gevoel dat ik dan restaurants mis, als ik een top-x-lijstje maak. Gebroeders Hartering hoort er in ieder geval in.

 

https://www.instagram.com/p/BNxNa5ZDxRt/

En ik at heel lekker bij de Kanarie Club. Een nieuwe hotspot in West, bij de Foodhallen. Halte3/MeatWest is omgebouwd tot deze nieuwe spot. Je kunt er heerlijk eten, goed borrelen en ook overdag is het prima vertoeven. Mijn volledige review komt binnenkort online.

 

https://www.instagram.com/p/BOuCF4_jliC/

Voordat ik het weet, is het alweer 2017.

Ik wens jullie alleen een heel Gelukkig Nieuwjaar. Dank je wel voor al jullie reacties, Instagram likes,  en vooral dat jullie mijn blog met zoveel enthousiasme lezen… Door jullie bestaat Beginspiration en dat maakt mij elke dag zo blij. Op naar een nog mooier 2017, met nog meer geweldig eten, avonturen en heel veel chocolade. Tot volgende maand, dan is er een nieuw kijkje in de keuken te vinden op Beginspiration. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *