Kijkje in de keuken van Beginspiration: November.

Vorig jaar gaf ik jullie (bijna) elke week een kijkje in de keuken van Beginspiration. Het was een blik achter de schermen, jullie gingen mee op reis en natuurlijk gaf ik een kijkje op mijn bord. Op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt, al moet ik eerlijk toegeven dat ik niet meer precies weet waarom. Ik krijg namelijk nog steeds berichtjes met de vraag: wanneer ga je weer een dagboekje bijhouden? Nou, vandaag dus.

Nu moet ik heel eerlijk zijn: ik denkt dat een nieuw verslag van mijn week lang niet altijd even interssant is. Ik zit namelijk ook gewoon dagen op achter mijn pc, waarbij ik alleen maar teksten schrijf en e-mails stuur. Niet heel bijzonder interessant, dus in plaats van een wekelijk verslag geef ik jullie de highlights van de maand. Kijken jullie mee?

https://www.instagram.com/p/BMmal08jvbg/
Voor uitgebreid koken had ik deze maand helaas iets minder tijd. Doordeweeks eet ik vaak mijn standaard ‘gezonde’ maaltijden, zoals mijn snelle noedelsoep, omdat ik na een lange werkdag en sporten nooit zo heel veel zin heb om nog lang in de keuken te staan. Het enige weekend dat ik echt tijd had om te koken, dook ik gelijk de keuken in en maakte ik zelf ravioli’s gevuld met pompoen en salie. Zo lekker.

https://www.instagram.com/p/BNLzLnjjA8a/
Verder was ik vaak de hort op. Gezellig eten bij vriendinnetjes, verjaardagen en buiten de deur eten. Zo ging ik heel gezond ontbijten bij het nieuwe Klaever Health, ging ik lunchen bij de bedrijfskantine Drovers Dog en eindelijk een keer eten bij het nu-al-echt-niet-meer-zo-nieuwe Pho91 met een vriendinnetje.

https://www.instagram.com/p/BMZndPbDaO5/
Deze maand ging ik naast uiteten ook vaak gezellig wijntjes drinken met vriendinnetjes en/of vriendlief, een paar favorieten van deze maand zijn GlouGlou (in de Pijp), LouieLouie in Oost (en wat is het met die dubbele namen opeens) en Bar Barrique (ook in de Pijp). Glou Glou is zeker een nieuwe favoriet, al is het niet heel groot dus vooral op vrijdag is het handig om op tijd die kant op te gaan. Bestel het wisselende kaasplankje en de rilette, superlekker.

https://www.instagram.com/p/BMi20ByDY0S/
En natuurlijk ging ik veel koffietjes (of thee) drinken. Zo probeerde ik het net geopende Benji’s op de Wiboutstraat uit, at ik mijn nu favoriete bananenbrood bij Filter Amsterdam en had ik een paar keer werk afspraken bij Hartje Oost. Een fijne plek om te werken en bonus: ze hebben daar een hele goede lemon drizzle cake.

 

https://www.instagram.com/p/BNcGvGBjp35/
Als blogger word ik vaak uitgenodigd voor events, maar eerlijk gezegd ga ik daar maar weinig naartoe. In het algemeen omdat ik simpelweg te weinig tijd heb, maar ook vaak genoeg om dat ik het simpelweg niet bij mijn blog vind passen. Afgelopen week kreeg ik wel een hele leuke uitnodiging voor een masterclass in de Adam Toren, met o.a. Freek van Noortwijk (o.a. restaurant Breda) en Naresh Ramdjas (Masterchef winnaar 2015), dat georganiseerd werd door een nieuwe olijfolie merk Gkazas.

https://www.instagram.com/p/BNNResQDK3g/
Naast de leuke avonturen in Nederland ging ik (met een groepje) naar de chocoladefabriek van Tony’s Chocolonely in België. Deuren die normaal dicht bleven, gingen nu open en dat was heel bijzonder. Tony’s wil 100% slaafvrije chocolade maken en daarbij de hele chocolade industrie bewegen om hetzelfde te doen. Ze zijn al heel goed bezig, want sinds kort is ook de cacaoboter, waar witte chocolade van gemaakt wordt, volledig traceerbaar en daardoor is de Wit Framboos Knettersuiker weer terug in de winkels.

https://www.instagram.com/p/BNPatloDhbM/
De highlight van deze maand was toch echt Parijs en de lunch bij restaurant L’Arpège*** van Alain Passard. Een DRIE michelinsterren restaurant. Mocht je Netflix Chef’s Table hebben gezien, dan weet je waar ik het over heb. Zo niet, kijk dan de eerste aflevering van de Franse editie. Daarna was het nog een weekend vol croissants, Franse kaasjes en gezellige wijnbarretjes. Wat blijft Parijs een fijne stad. <3

Dat was mijn maand. Benieuwd wat jullie ervan vinden. Tot volgende maand? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *