Kijkje in de keuken (42)

Het is alweer een tijd geleden sinds het laatste kijkje in de keuken, dus het lijkt mij een leuk idee om jullie weer eens mee te nemen in een kijkje achter de schermen en dus de keuken van Beginspiration in. Mocht je hierna nog steeds nieuwsgierig zijn, dan kun je altijd een kijkje nemen op mijn Instagram account. Deze week stond vooral in het teken van mijn jetlag, al viel die uiteindelijk reuze mee en daardoor heb ik meer kunnen ‘werken’ dan gedacht. Het was de perfecte week om kleine klusjes in huis te doen, zoals mijn receptenlijst bijwerken, uitgebreid koken, administratie (yay 🙁 ), en meer van die to-do’s die blijven liggen. Daarnaast had ik eindelijk tijd om zelf wat meer in de keuken te staan, en met het herfstweer had ik daar ook super veel zin in. Ik maakte een grote portie granola, verwarmende chai latte’s, stamppotjes, en meer. Echter ik ging ook weer heerlijk buiten de deur eten.. Nieuwsgierig naar mijn week? Laten we maar gauw beginnen met het kijkje in de keuken van deze week.

01Maandag
Terug uit Ecuador en vandaag is het onder andere een kleine strijd tegen de slaap. Een boek op de bank aan het lezen, en proberen om niet in slaap te vallen. Dat soort dingen. Verder staan er een hele bubs aan e-mails op mij te wachten. Wie denkt dat bloggen alleen maar leuk is, dan is thuiskomen en meer dan 350 e-mails in je inbox, toch altijd een iets mindere kant ;). Gelukkig zijn er smoothies die me wakker houden en zorgen voor een goede boost aan gezonde vitamines. Daarbij zitten er veel leuke vragen van lezers tussen, of hier en daar een foto van een recept. Ik vind het zo tof wanneer jullie een recept maken van Beginspiration en dat deze net zo goed in de smaak valt als bij mij. 😀 Verder pakte ik foodpost uit, waaronder een Hopper ‘Beer at the movie’ box. Een box vol Nederlandse biertjes, lokaal geproduceerd en met deze keer bij elk bier uit de box een passende film. Hier werd ook meneer Beginspiration erg enthousiast van! Aan het eind van de dag komt mama langs, kletsen bij over  de reis en drinken een kopje thee in de zon bij Merkelbach. Gauw boodschappen doen en diner is simpel: pasta met veel groenten, salade, en op tijd naar bed.

02Dinsdag
Fris en fruitig sta ik op. Helaas ben ik nog niet klaar met alle e-mails, dus dat staat als eerste op de planning. Verder doe ik mijn administratie, en pleeg wat telefoontjes. Rond lunchtijd belt een vriendinnetje, of ik zin heb om snel even te lunchen en bij te kletsen. We gaan zitten bij de Bagels & Beans om de hoek; hoe old school. Daarna heb ik een meeting bij de IJsbreker voor een toffe workshop die ik samen met Stefanie geef op vrijdag. Bij thuiskomst ben ik echter doorweekt; ik moet kennelijk nog even wennen aan dit Nederlandse herfstweer.. Zie je de druppel vallen? Ik heb daarna niet zoveel zin meer om iets te doen, dus na een warme douche plof ik op de bank met een boek en veel thee. Diner is weer super simpel: pompoensoep, tosti’s (lekker met mijn zelfgemaakte paprikaspread en kaas) en salade.

03Woensdag
Na een lekker granola ontbijtje (wat was ik hieraan toe), ga ik de eerste boodschappen doen voor de workshop van vrijdag. Ik maak een planning om weer te gaan sporten vanaf volgende week, bestel een stapel boeken die ik graag wil lezen en spendeer te veel tijd aan internetten. Ik merk weinig van de jetlag, alleen dat ik me soms echt te veel concentreer op onbelangrijke dingen haha. Na de lunch, restje van gisteren, ga ik boodschappen doen en spendeer ik de rest van de middag in de keuken. Ik maak een chai latte voor mezelf, en schuif een bananenbrood met deze keer rozijnen en veel noten in de oven. Daarna begin ik met mijn diner voor vanavond: aardappels schillen voor de stamppot (en wat extra voor home made gnocchi), gehaktballen draaien, andijvie wassen en fijnsnijden; dat soort dingen. Gewoon rustig in de keuken rommelen. De afwas doen, kastjes opruimen en af en toe in de pannen kijken of niks aanbrand.

04Donderdag
Ik was eigenlijk pas van plan om vanaf donderdag weer aan de slag te gaan, maar een belangrijke afspraak gaat niet door en dus geniet ik van mijn extra vrije dagje. Na mijn ontbijt, doe ik de laatste inkopen voor de workshop op vrijdag en ik trakteer mezelf op een manicure. Altijd fijn. Daarna ga ik lunchen bij Nacional met mijn lieve blogvriendinnetjes. We bestellen zooo veel, dat we bijna rollend de deur uit gaan. Denk: ravioli met pompoen en salie, ceaser salade, truffelfrietjes (yumm!), een sappige burger en een quiche. Het is vooral onwijs gezellig en door al het kletsen, over van alles en meer, vliegt de middag voorbij waardoor ik bijna te laat ben voor mijn volgende afspraak. Oeps. Gelukkig is ze zelf ook iets later. Ik ga misschien wat recepten ontwikkelen voor een leuk merk. Daarna door naar huis. Met het restje puree van gisteren maak ik gnocchi, waarvan we een deel al gelijk die avond opeten met een simpele pesto, wat blauwe kaas en pijnboompitten.

05Vrijdag 
Vandaag ben ik eigenlijk de hele dag op pad. Ik bereid een van de recepten voor de workshop voor, en na een paar last minute boodschappen, stappen Stefanie en ik in de auto. Op naar Hoofddorp! Daar gaan we namelijk twee workshops geven, waar alles draait om kokos. Super leuk om te doen. Na een super geslaagde (en gezellige) ochtend en middag, gaan we terug naar Amsterdam. Gauw mijn spullen thuis droppen, en door op de fiets naar een afspraak. Vanaf volgende week start ik namelijk met mijn nieuwe job. Zo spannend! Eenmaal weer thuis staat er een berg afwas op mij te wachten, stuur ik de laatste e-mails en klets ik bij met Vriendje. Als hij de deur uit gaat, werk ik het recept voor gehaktballen uit en is het bijna tijd om zelf op pad te gaan. Ik ga namelijk gezellig eten met een vriendinnetje bij Volt, een drukke hotspot midden in de pijp. Het eten is lekker, maar alles bij elkaar toch prijziger dan verwacht. Het is vooral onwijs gezellig en we kletsen weer fijn bij over alles wat we hebben meegemaakt.

06Zaterdag
Slaap ik in eerste instantie heerlijk uit. Zo fijn! Daarna ga ik met Vriendje koffie drinken bij een van onze favoriete hotspots: Rum Baba. Een onwijs gezellig koffietentje, waar ze ondertussen precies weten wat we graag drinken. Daarna doen we boodschappen in de buurt, halen we nieuwe bloemen voor in huis en vul ik mijn vitaminevoorraad aan voor deze winter. Naast een multivitamine is dat vooral extra vitamine C, D en probiotica. Eenmaal thuis ontbijten we, redelijk laat dus, komt er iemand langs om naar onze deuren te kijken, en doe ik eigenlijk heel erg weinig. Ik doe een poging om mijn boekenkast op te ruimen, waardoor ik een paar uur lang vooral in kookboeken zit te bladeren en al gauw tot de conclusie kom: ik moet hier vaker uit koken. Begin van de avond drinken Vriendje en ik een drankje bij de nieuwe bar Wisse. Het is super leuk verbouwd en nu al echt druk. We doen alleen een drankje, want we gaan daarna een hapje eten bij favoriet Wilde Zwijnen. We kiezen het menu van de chef, met hier en daar een kleine aanpassing en bijpassende wijnen.

07Zondag 
Op zondag voel ik me niet 100%, sinds Ecuador last van mijn buik en dat is blijkbaar nog niet over. Ik slaap uit, spendeer de dag vooral met Vriendje op de bank, lezend, series kijkend en thee drinkend. Ondertussen typ ik deze blog, kies ik de winnaars uit die bovenstaande macarons hebben gewonnen en doe ik wat research voor volgende week. Rond half 5 klap ik mijn laptop dicht en vind ik het mooi geweest. Ik maak alvast het deeg voor de quiche met artisjok van vanavond, en dan is het straks zo klaar.. We kijken een nieuwe aflevering Downton Abbey en kletsen voor we beginnen aan een nieuwe week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *