Uitgebreid aanbod keramische pannen

Keramische pannen

De bladeren vallen van de bomen, het wordt eerder donker en ik heb mijn winterjas alweer aan. De herfst is begonnen. Meer knus thuis, koken met vriendinnen en verwarmende gerechten op tafel.  Het betekent ook meer avonden thuis, meer thuis koken, gezellig met vriendinnen en knus met een warme kom soep voor tv.  Om dit nieuwe seizoen in te luiden ging ik op zoek naar een nieuwe pannenset (spannend, ik weet het). In de winkel werd ik geadviseerd om voor keramische pannen te kiezen. Ze kunnen beter de hitte verdragen, zijn duurzaam en beter voor je portemonnee. Daarnaast zijn ze gezonder, echt waar. Je moet maar even google-en, dan schrik je je kapot. En aangezien het gaat bij Beginspiration om gezonder eten, moeten we misschien maar bij de hardware beginnen. 

Maak van het koken een feestje
Een goede pan is de basis van elk gerecht. Noedels met een snelle groenten roerbak, dan is een keramische wok heel handig. De aubergine grillen voor je melanzane, dan is een grillpan onmisbaar. En laten we je gebakken eitje op een brakke zondag niet vergeten. Of toch het liefste met een deksel voor het geval je shakshuka wilt maken. Voor ik het wist had ik een hele rits aan nieuwe pannen nodig. Gelukkig kun je altijd kiezen voor een multifunctionele keramische koekenpannen, dan ben je bijna in een keer klaar. En zo maak je van elke maaltijd een feestje. Uiteindelijk ging ik voor deze volledige keramische pannenset dan ben je in een keer klaar. Je hebt zo in een keer alle keramische pannen bij elkaar. Simpel. 

Goed voor jezelf en beter voor het milieu
Met alle voordelen rondom keramisch koken wordt het alsmaar populairder. De pannen zijn niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar duurzamer en daardoor beter voor het milieu. Ze bevatten namelijk geen schadelijke aanklaag. Bij pannen met Teflon kunnen bij hoge temperaturen giftige stoffen vrijkomen. Deze gassen zijn dodelijk voor kleine huisdieren, maar ook heel slecht voor de mens. Iets wat je niet in je eten wilt hebben, als je er over nadenkt. Vooral als de pan een beetje versleten is, of er veel krassen in zitten. Tijd voor nieuwe pannen dus, en keramisch kan daarvoor de oplossing zijn. 


Geniet van de herfst. Benieuwd wat voor heerlijks jij allemaal op tafel zet. Happy cooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *