Frecious!

Een kleine week geleden begon ik met mijn eerste Green Shake. Die overigens niet groen maar oranje was, met worteltjes smaak en de naam Carrot Care. Het leek mij een goed begin van de dag, want de rest van de dag zou ik nog twee andere sapjes drinken, Heart Beet en Celery Slim. Dat is het concept achter Frecious Green Shakes: 3 sapjes per dag naast je gewone voeding.  Al wordt een bewust en gezond eetpatroon aanbevolen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om alleen sapjes te drinken (overleg dit altijd eerst met een arts!), maar dat leek mij iets te heftig. Tijdens mijn detox, waar je overigens altijd “gewoon” blijft eten, had ik vaker sapjes gemaakt met mijn juicer. Dus ik was heel benieuwd hoe een drankje zou smaken die, allereerst door iemand anders was samengesteld en het zou bevroren naar mij worden opgestuurd, om alles zo vers mogelijk te houden. Ik vroeg mij dus af, hoe komt iemand op dit leuke idee?

De eigenaresse van Frecious, Roos, werkte gedurende 10 jaar als fysiotherapeut. Na verschillende detoxkuren te hebben geprobeerd, is ze zich gaan verdiepen in voeding (als medicijn). Met treffende resultaten! Roos ontdekte dat bepaalde klachten vaak een dieper liggende oorzaak hadden. Het schoonmaken (detoxen) van je lichaam zou daar bij kunnen helpen. Ze wilde iets ontwikkelen wat  laagdrempelig was voor mensen. Hoe kan dit beter dan met een sapje die naast super gezond, makkelijk ook onwijs lekker is? Met deze gedachte ontstond Frecious en begon ze met het ontwikkelen van lekkere sappen. Om op deze manier dagelijks je gezondheid te ondersteunen.

Ze wilde het groot aanpakken.  Nu bleek al gauw dat er geen sapfabrieken in Nederland waren die dit ambachtelijke sapje konden produceren. Ambachtelijk door zijn koude persing (slow juice).  Dus tijd voor Roos om zelf het wiel uit te vinden, een machine te kopen en een productielijn op te zetten. Maar al het harde werken is voor het goede doel: iedereen gezond!  Zodat men een stuk blijer door het leven gaat en de wereld er een beetje beter uit gaat zien.

Benieuwd naar je sapjes? Neem een kijkje op de website.

En voor iedereen die zich afvraagt: werkt het? Oh jawel, na een dagje sappen was mijn lichaam al lekker aan het “ontgiften”, wat betekend: hoofdpijn! De dag daarna gelukkig boordevol energie.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *