Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Istanbul (deel 2)

Dag 2 was de dag van het bloggersevent in het Hilton. Voordat we met z’n 3tjes op pad gingen, om Istanbul voor het eerst in het daglicht te bekijken, begonnen we met een goed ontbijt in ons hotel. Ik houd van ontbijten! Het liefst zou ik mijn bord hebben volgeschept met de Englisch Breakfast (zonder worstjes en bacon), maar besloot me in te houden na een nacht met weinig uurtjes slaap. Om iets voor 6.00 in de ochtend werd ik wakker door de oproep voor gebed die uit de moskee werd gezongen. Waardoor ik even het gevoel had in een aflevering van Homeland te zijn beland, maar nee, ik lag gelukkig nog veilig in bed. Toen ik uiteindelijk opstond, was het uitzicht uit mijn hotel kamer toch wel een tikkeltje indrukwekkend (zie foto boven).

Na het ontbijt, met een fikse omweg en daardoor een leuke eerste indruk van Istanbul, liepen wij naar het Hilton. Waarbij ik nog steeds niet echt het gevoel had dat ik echt in Istanbul was, soms had het straatbeeld van Istanbul zo op dorpjes in Italië of Griekenland. Al liepen er echter een stuk minder vrouwen op straat. Het straatbeeld in Istanbul is sowieso verdeeld in 80-90% man, met hier en daar een vrouw (en dat waren wij meestal ;). Tijdens onze wandeltocht liepen we door de beroemde winkelstraat Isiklal en langs het Taksimplein. We hadden trek gekregen en gingen bij een Numnum wat lunchen. Het was een vrij ‘Europese’ lunchtent, dus ik besloot een panini met mozzarella en gegrilde groenten te bestellen (een van de weinige vega opties). Het erg lekker en verbaasde mij over de goede kwaliteit van de mozzarella. Sofie had een wrap met kip en pesto en Leonie een met zalm, dille en yoghurt. De prijs: 50 lira, wat omgerekend zo’n 18 euro is (incl drankjes)!

Lunch numnum Istanbul

Grappig feitje: Schijnbaar houden de inwoners van Istanbul van warmte (of in ieder geval om de verwarming HEEL hoog te zetten!). Wat resulteerde in bloedhete terrasverwarming op een zonnig terras en taxi’s met hun verwarming op de max (terwijl iedereen, incl chauffeur, gewoon zijn winterjas aan heeft)..

Na de lunch was het tijd voor de Boomads! Met workshops, praatjes en een panel die ons informeerde over verschillende onderwerpen, denk aan: financiële tak van het bloggen tot hoe je je blog in de markt zet, over de shift van papier naar online tot de trends voor de toekomst. Alle workshops en praatjes waren in het Turks, wat natuurlijk voor ons niet te verstaan was. Gelukkig hadden we oordopjes met een vrouwtje die het voor ons vertaalde, dat scheelde! Daarbij was er presentatie van Julie, van Stylebook.de (de Duitse versie), die erg interessant was en fijn in het Engels. Om de dag goed af te sluiten, besloten wij (alle Dutchies) een heerlijk taartje te gaan eten in de bar. Ik had er een met chocolade en framboos, een waar kunstwerkje en super lekker (eh nee, het was geen gezonde versie, maar gewoon bomvol suiker!).

Taartje Hilton hotel Istanbul

Om 8u was het tijd voor de award uitreiking in de club Babylon. We kleedde ons om in het hotel, en met onze mooie jurkjes en hoge hakken aan gingen wij een hapje eten bij Café Ada en vervolgens daar de awards! Aan de ober vroeg ik of ik twee voorgerechten kon nemen, aangezien die er zo lekker uit zagen, maar hij zei dat het te weinig zou zijn dus dat ik er beter 3 kon kiezen. Twijfel, twijfel en besloot toch gewoon voor- een voor en hoofdgerecht te kiezen. Ik begon met een salade met halloumi en vervolges een pasta d’arabica (met een spicy tomatensaus). Het eten was prima, maar ook hier; flinke porties!

Met onze buikjes goed gevuld gingen we naar club Babylon. Met een cocktail in de hand begon de award uitreiking. De praatjes bij de awards was volledig in het Turks, waar wij natuurlijk geen woord van snapte, waardoor wij onze eigen invulling gingen geven aan de award…  De mooiste haren award, tech-nerds award, gezellige meiden award en ga zo nog maar even door. Gelukkig was er een vriendelijke jongen die voor ons alles even vertaalde, zodat we nog enigszins het verhaal konden volgen. Super aardig! Na de uitreiking ging de muziek op hard (en je gelooft het nooit) kwam er een Nederlandse band spelen! De avond werd afgesloten met de Turkse Justin Timberlake, een gladde vent met zonnebril op (in een donkere zaal) die verschillende Turkse liedjes en covers zong. Een interessante verschijning! 😉

Nog steeds kan ik het niet helemaal geloven dat ik in Istanbul ben geweest. Vooral op donderdag had ik een beetje het gevoel alsof ik in een droom was beland, waar je elk moment wakker zou kunnen worden. Pas nu ik terug ben in Nederland realiseer ik me dat ik er toch echt ben geweest…! Op dag 3 gingen wij op de toeristische toer, daar morgen meer over!

Een kleine preview voor morgen: toeristen, de Grote Bazaar, mooie moskeeën, heerlijke baklava, gekke taxichauffeurs en op avontuur in Istanbul.

6 Discussions on
“Istanbul (deel 2)”
  • Leuk dat jullie daar voor zijn uitgenodigd. Istanbul is geweldig, jullie hebben nog maar 1% gezien denk ik. Toch is mijn ervaring dat er juist in het westerse gedeelte gewoon vrouwen lopen horen, er zijn nl ook zeer veel niet moslims in Istanbul, en zeker op de Istiklal Caddesi. Waarom was je trouwens verbaasd over de kwaliteit van de mozzarella? Eten is heel belangrijk in Turkije en net als de Italianen kennen ze daar echt wat van. Ik ben benieuwd naar dag 3. Leuk hoor! groetjes, Annemarie

    • We hebben uiteindelijk best veel gezien, denk ik, alleen het Aziatische deel niet. Hoe dan ook, het viel ons op dat er in de kleinere straatjes (dit is inderdaad niet het geval in de toeristenzones en Istiklal) veel mannen op straat liepen en weinig vrouwen.. Voor de rest zeker een toffe ervaring 😀

  • Wat is het toch jammer dat er geen geur en smaak functie op een blog zit, zon taartje wil je gelijk proeven en helemaal opeten hihi
    Echt ongelofelijk gaaf dat hè in Istanbul bent geweest op zon unieke trip!
    Ben erg benieuwd naar je toeristen trip foto’s van dag 3 🙂

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.