Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Istanbul (deel 1)

Op Twitter, Facebook en Instagram zagen jullie de afgelopen dagen waarschijnlijk veel foto’s langskomen, want ik zat heerlijk een aantal dagen in Istanbul. Dit was niet zomaar een reisje, maar een echte (en allereerste) persreis.. Hoe tof! Samen met Telegraaf Media Group gingen wij (de bloggers Sofie (Lekker en Simpel), Leonie (Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet) en ik) richting Istanbul. TMG is namelijk bezig met het opzetten van een bloggers platform, die zij samen met dit Turkse bloggersnetwerk gaan neerzetten en dus stapte Marion, Yoon, Sofie, Leonie en ik woensdag in het vliegtuig naar Istanbul.

Bij aankomst vertrokken we in een auto met chauffeur richting het hotel. Het was inmiddels al donker, dus we konden weinig zien van de stad. Al kwamen we er al gelijk achter hoe magisch de stad is, wanneer het donker is. Je zag overal lichtjes en enkele verlichtte moskeeen. Ons hotel (The Marmara Pera) was heerlijk, denk aan een grote badkamer, fijne bedden, mooi uitzicht, zachte badjassen, gevulde mini-bars en dat midden in het centrum. I like! Lang genieten was er niet bij, want we gingen bijna gelijk weg om te dineren met de Duitse bloggers en een hele groep van het Turkse bloggersnetwerk.

We dineerden in een visrestaurant, aan de Bosporus, met waarschijnlijk een prachtig uitzicht (maar ja, het was al donker). Het diner was interessant, laten we het daar op houden.. Wat we gingen eten wisten we niet, laat staan hoeveel gangen het zouden worden, aangezien de obers dit niet vertelden. We begonnen met Turkse Meze, wat eigenlijk een reeks aan koude voorgerechten zijn, denk aan: humus, fetakaas, een pittige tomatensalsa, baba ganoush, een soort tzatziki (maar dan op z’n Turks) en een gevuld wijnblad. Ik vond dit echt heerlijk!

Een grappig feitje: De Turkse porties zijn groot (of beter gezegd: enorm)! Daarbij zijn blogs over diëten het populairste in Turkije… Misschien ligt het aan mij, maar de oplossing lijkt simpel.. 😉

Toetje istanbul restaurant

Vervolgens werd het warme voorgerecht geserveerd, wat bestond uit twee stukken gegrilde octopus/inktvis. Met daarna het hoofdgerecht; vis (nog steeds nieuwsgierig welke soort vis dit was) met gegrilde groenten en salade. Ondertussen zat ik zo vol (had ik al gezegd dat de porties enorm zijn in Turkije?), dat ik het toetje even had overgeslagen. Uiteindelijk bleek dat niet echt een succes te zijn, dus een goede keuze. Met ons buikje vol gingen wij terug naar het hotel, klaar voor dag 2 en de vele spannende nieuwe avonturen dit deze trip naar Istanbul ons zou brengen!

Een kleine preview voor dag 2: Istanbul bij daglicht, wandeling langs de Bosporus (en Taksimplein), naar het Hilton voor bloggersevent en afterparty in Babylon (met veel drankjes en de Turkse ‘Justin Timberlake’)

7 Discussions on
“Istanbul (deel 1)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.