I love… zomer!

Zomer!Het is warm buiten. Eindelijk! De zomer is overduidelijk in Nederland gearriveerd. Op Twitter zie ik verschillende berichten voorbij komen over mensen die “klagen” dat het zo warm is. Ik kan alleen maar denken: eindelijk! Het enige nadeel van deze warmte: de keuken vermijd ik met deze temperaturen het allerliefst. Ik zit liever buiten op het terras of in het park met een koud drankje, of op het balkon in de schaduw met een goed boek (en een koud drankje!). Denk aan iets verfrissend zoals deze lavendel-limoenade, perfect voor deze temperaturen.

Gelukkig zorgen deze lazy dagen in de keuken voor heerlijke zomerse gerechten, die eigenlijk heerlijk en fris zijn. Een zomerse favoriet is deze salade met haloumi, tuinbonen, verse munt en een zacht gekookt eitje. Perfect voor een easy diner! Of wat dacht je van een salade caprese als lunch, en dan geserveerd op een broodje. Vers knapperig speltbrood (even licht geroosterd), sappige zomerse tomaten, met romige mozzarella en verder op smaak gebracht met verse basilicum, een goede scheut olijfolie en wat zwarte peper. Love it! Wortelbeignets, yumm! Of een zomerse snijboon salade met kokosdressing. Yumm yumm! Om de dag af te sluiten met een soft serve. Het perfecte ijsje, die naast suikervrij ook lactosevrij is. Hoe fijn is dat! Hier vind je het recept. Meer heb je eigenlijk niet nodig op deze subtropische dagen.

Aangezien het de komende dagen mooi blijft is het tijd voor frisse en zomerse gerechten op Beginspiration. Recepten die binnen een handomdraai op tefel staan. Om overmorgen te beginnen met een geweldige courgettesalade die elk foodie hartje (of in ieder geval die van mij) sneller laat kloppen.

Nu ik dit alles heb geschreven, ben ik vooral nieuwsgierig geworden naar een ding:
Wat is jou favoriete zomerse gerecht? Laat een berichtje achter met jou beste recept!

7 reacties

 1. Wat een lekker zomers bericht! Ik krijg er trek van 🙂

  Elke zomer heb ik wel weer een nieuwe favoriet. Dit jaar is dat caponata, een groentegerecht uit Sicilië – fantastisch! Soms eet ik het als veganistisch hoofdgerecht en een volgende keer weer als side dish bij de barbecue.
  Mijn succesrecept voor caponata staat op mijn blog, als je zin hebt om het eens te maken 🙂

 2. Net bij toeval op je blog gekomen, wat een leuke en heerlijke recepten staan erop.
  Het geeft mij weer erg veel inspiratie!
  Ik hou je website in de gaten.
  Liefs,
  Suzanne

 3. Heerlijke zomerse post! Ik heb nooit trek in de zomer. Ik leef dus vooral van salades in het park, haha. Pastasalade met tomaatjes, olijfjes, fetakaas en een goede dressing, of geitenkaas salade met spekjes en appel. Hmm!

 4. Hele leuke ‘hete’ post, ben met jou helemaal eens: het is heerlijk om zo lang hier de zomer te beleven, en de keuken…daar ga ik vooral langs en niet in.
  ’s Zomers eet ik graag salades, zelfgemaakte humuspasta en groentetaarten.
  Een van mijn lievelinge salades is met aardbeien, spinazieblaadjes en fetakaas. Dit met een zoete vinagraitte…heerlijk.

  Fijne zomer! groetjes, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *