Hotspot: Thull’s Pickels & Stock, Amsterdam Oost

Van Thull’s word ik blij! Hier vind je planken vol lekkers zoals zelf gemaakte pickles, lekkere smeersels, gedroogde bonen, pasta’s en gezellige ingeblikte vis. Eigenaresse Simone van Thull weet alles van inmaken; zo maakt ze augurken, maar ook pickles van bloemkool en de mooie chioggia biet (die prachtig mooi wit en roze van kleur is).

Deze eetwinkel meets traiteur bij mij om de hoek verkoopt echt allerlei lekkers. Naast spulletjes voor in je voorraadkast, kun je ook terecht voor een fijne (meeneem) lunch. De perfecte plek om heerlijke broodjes af te halen, of iets lekkers warms binnen op te eten. Haar menu verandert een paar keer per week, waardoor je elke keer verrast kunt worden door de nieuwste creaties. Alles met eerlijke en eenvoudige smaken in de hoofdrol. Zo gebruikt ze voor haar dik belegde boterhammen het brood van Restaurant As, die de heerlijkste verse zuurdesem broden bakt. Waar ik super blij mee ben, want dan heb ik eindelijk een goede plek gevonden om echt lekker brood te kopen!

Thulls1Thull's Amsterdam

Tijdens het neuzen, kreeg ik een glaasje kefir-water aangeboden om te proeven. Kefir water kun je zelf maken, maar ze gelukkig ook per fles kopen. Dat is heel handig, omdat je anders elke twee dagen met een nieuwe portie van het water opgescheept zit… Heel lastig wanneer je een keer op vakantie wilt! 😉 Ik vond het erg lekker smaken; het lijkt een beetje op kombucha, maar dan minder sterk. Het is daarbij onwijs gezond; de goede (darm)bacteriën in je lichaam worden hier sterker van.. Zo kunnen zij groeien en vlieg jij vol energie de winkel uit.

Bij Thull’s draait het voornamelijk om het inmaken, maar dus ook om fermenteren, roken en drogen. Zoals eigenaresse Simone mooi omschrijft: “Het verduurzamen van levensmiddelen; de seizoensgebonden producten op het juiste moment conserveren.” Om zo de beste smaak te kunnen bewaren voor later, alles zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Puur natuur!

Dus: neem een keer een kijkje bij Thull’s en probeer een flesje kefir water, potje chili-jam of harissa, en wat huisgemaakte granola uit. Leuk voor jezelf, of om cadeau te geven!

Thull’s Pickels & Stock
Pretoriusstraat 69, Amsterdam Oost
Thulls.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *