Hotspot: The White Room, Amsterdam Centrum

Eerder dit jaar opende The White Room van drie sterrenchef Jacob Jan Boerma in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky zijn deuren (ja dat is een hele mond vol). Denk witte tafelkleden, borden met een goud randje en een zeer klassiek interieur, maar vooral fantastisch eten. Elk gerecht is zeer verfijnd, vol verassende smaken en het is echt een feestje om daar te eten. Het zou mij dus niets verbazen als The White Room binnenkort ook een Michelinster krijgt.

2-the-white-room-4

Boerma ken je misschien van zijn eigen restaurant De Leest***, die alweer een paar jaar geleden zijn derde Michelinster kreeg. De smaken waardoor Boersma bekend werd, namelijk het frisse zuurtje en combinatie van specerijen, zie je ook terug bij The White Room. In de keuken staat de jonge Arturo Dalhuisen, hiervoor was hij de souschef bij De Leest. Voor het diner kwam hij even met ons praten en vertelde vol enthousiasme over het nieuwe menu. Het wildseizoen is namelijk begonnen bij The White Room. Met de beste producten van het seizoen hebben nu een menu samengesteld wat een focus legt op echt wild.

2-the-white-room-3

Wij aten een vijf gangen diner, met vooraf een aantal amuses. Denk hierbij aan een parmezaan koekje met gedroogd wildzwijn ham, een mini ’taco’ en een hartige macaron met hert. Daarna kwamen de vijf gerechtjes. We begonnen gelijk met mijn favoriet: een ravioli van gekonfijte eend met een bouillon van wilde paddenstoelen, echt geweldig.

2-the-white-room-2

Daarna werd de patrijs met knolselderij en verschillende bereidingen van ui geserveerd, vervolgens hertenkalf met bietjes en eekhoorntjesbrood, dan kooi-eend met garam masala en pompoen en als dessert verschillende bereidingen van hazelnoot met amarula en koffie. Het ene gerecht is nog lekkerder dan de andere. Boersma en Dalhuisen combineren alles wat je wil in een gerecht: zoet, zout, zuur, bitter… en dat met verschillende texturen wat het zeer geraffineerd maar toch toegankelijk maakt.

Eten bij The White Room is niet goedkoop, want voor vier gangen betaal je €65, maar voor mij is het zeker de moeite waard. Daarbij kun je kiezen voor een wijnarrangement (wat ik zeker kan aanraden), of vraag Sommelier Isabel van Bueren voor een bijpassende wijn. Zij verteld je vol enthousiasme over de bijzondere wijnen die goed bij de gerechten passen. Heb je iets minder te besteden, kies dan voor de lunch. Voor drie gangen betaal je €37,50 en dat is het meer dan waard. Nog even sparen, maar dan kom ik zeker terug.

The White Room
Dam 9, Amsterdam Centrum
restaurantthewhiteroom.com

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *