Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: The Culpeper, Londen

The culpeper LondonOp het moment dat ik bij The Culpeper naar binnen liep, wist ik gelijk dat dit een van mijn nieuwe favoriete hotspots ging worden in Londen. De inrichting, de ramen met glas in lood, de gezellige tafeltjes, iedereen kletsend, etend en drinkend. Het zat om 19 uur al bomvol, dus wij gingen zitten op een kruik bij het raam, want dat was het enige plekje wat nog vrij was. Een goed teken. Stiekem houd ik er onwijs van om aan de bar of op een kruk voor het raam te eten, misschien doe ik dat nog wel liever dan aan een tafeltje. Ik weet niet precies hoe het komt, maar ik vind het vaak knusser en daardoor gezelliger. Lekker met een glas wijn, gezellig kletsen zonder met vaak een leuk uitzicht. Zo ook bij The Culpeper aan het raam. Fijn mensen kijken is dat.

TheCulpeper1

We begonnen met een zelf gebouwen biertje en een glas rode wijn; ik moet zeggen dat de ‘huiswijn’ erg lekker is hier. Een prima keuze. Samen met een warm brood met ansjovis boter (van het huis) bekeken we de menukaart. We deelden een voorgerecht van Jerusalem artisjok, met ingelegde walnoot en gorgonzola. Echt verslavend lekker; ik zou zo nog een bord kunnen eten! Vriendje koos als hoofd voor ‘de daghap’ wat bestond uit langzaam gegaarde eend met boterzachte puree, gebakken snijbiet & cantharellen en echte jus. Ik ging voor de enige vegetarische keuze, namelijk de bulgursalade met geroosterde bieten, ricotta, oregano olie en ingelegde rode peper. Super lekker. Als dessert deelden we de appel & ginger crumble met zelf gemaakte crème Anglaise! Do I need to say more? Yumm!

TheCulpeper2

Mocht je in Londen zijn, dan is The Culpeper zeker een aanrader. Lekker eten, heel vriendelijke bediening, gezellige locatie en probeer dus een tafeltje aan het raam te bemachtigen. De volgende keer dat ik weer in Londen ben, weet ik in ieder geval waar ik een hapje ga eten. Ik vertrek nu richting Notting Hill, opzoek naar een leuke hotspot daar. Mocht je nieuwsgierig zijn waar ik nog meer ben geweest in Londen? Neem dan een kijkje mijn Instagram account en hashtag #BeginspirationGoesToLondon.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.