Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Terpentijn, Amsterdam Centrum

Eindelijk ging ik gisteren lunchen bij Terpentijn. Deze nieuwe hotspot stond al even op mijn lijstje; denk Aziatische klassiekers met hier en daar een Franse touche. Ook andere Amsterdammers hadden deze leuke spot en heerlijke kaart ontdekt, want ik was al een paar keer te laat geweest met reserveren en dus was het mij nog niet gelukt om er een hapje te gaan eten… Tot gisteren dan. Eindelijk.

Deze bar slash restaurant bestaat uit twee verdiepingen en werkt zo: op de beneden verdieping kun je terecht voor cocktails en heerlijk bites; denk onder andere aan spring rolls en huisgemaakte dim sum. En in de avond zijn er leuke feestjes. Een verdieping daarboven kun je, net als wij hebben gedaan, genieten van een heerlijke lunch of delicious diner. Simpelweg een gerecht of een heel menu, de mogelijkheden zijn eindeloos. En, waar kun je dan aan denken? Nou, geweldig lekkere spicy baguettes met bijvoorbeeld goed gekruide kippendijen, atjar, ijsbergsla en hoisin Maar ook de leuke ‘fish in a cookie’ zalm-crabcakes met papaja, rawit, yoghurt en yuzu. Als hoofdgerecht kozen we de Beef Pho met rijstnoedels, tauge en verse kruiden, waarbij de warme spicy bouillon aan tafel werd uitgeschonken. Niet verkeerd, toch? Ook de vegetariërs worden niet overgeslagen met een heerlijke ‘Very Veggy Curry’ met frisse smaken die goed combineerde met de pompoen, tofu, edamame en knapperige bimi. Super lekker. Als dessert deelden we een heerlijke passievrucht custard met rood fruit en munt. De perfecte afsluiter van de middag.

Terpentijn Amsterdam

Na al dit lekkere eten heb ik Vriendje gelijk overgehaald om dit weekend ook de streetfood hapjes beneden uit te proberen. Lekker met een glas van hun huisgemaakte Ice-Tea want die schijnt, puur of met een twist, geweldig te zijn. Ik kijk alweer uit naar het weekend! 😀

Terpentijn
Rokin 103
Amsterdam, centrum
terpen-tijn.nl

Bron foto interieur: terpen-tijn.nl

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.