Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Sunday Roast bij Nevel, Amsterdam

Stiekem heb ik een zwakte voor Engels eten! Ik vermoed soms dat ik in het verkeerde land ben geboren, want je kunt me midden in de nacht wakker maken voor een full-on English Breakfast, witte bonen in tomatensaus, hash browns, English muffins, crumpets, fish & chips, earl gray met melk, scones met clotted cream en blackcurrent jelly…. Om gewoon wat dingen op te noemen! Daarom vond ik het ook zo leuk om zondag bij restaurant Nevel aan te schuiven voor een echte Sunday Roast.

Eind januari opende Nevel haar deuren voor iedereen die van lekker eten houdt, met aan het hoofd Chefkok Ricardo van Ede. Zijn keuken bevat geen snelle trends, maar gewoon goed eten zonder poespas. Restaurant Nevel ligt prachtig aan het IJ, op de westerdok in Amsterdam waardoor je naast het water dineert. In de zomer zal ook het terras open gaan, inclusief houtvuur waar Ricardo zijn zomergerechten gaat maken en serveren. Zoals Ricardo vertelde: “Nevel is een samenspel van alles wat ik door de jaren heen heb geleerd en belangrijk vind: gewoon retegoed eten en eerbied voor het product in een setting waar iedereen zich thuis voelt.”

Nevel

Apple crumble met vanille room

Wij schoven zondag aan tafel voor een drie gangen Sunday Roast bij Nevel; geweldig lekker! We begonnen met een voorgerecht van verschillende charcuterie, met zelf gemaakte picadilly en cornishons. Daarna kwam de lekkere Roast naar keuze (beef, pork of lamb) op tafel staan, inclusief drie soorten groenten, geroosterde aardappelen, Yorkshire puddings en natuurlijk zelf gemaakte jus. Als dessert een Engelse klassieker; apple crumble met vanille room. Zo ontzettend lekker! Een perfecte afsluiter van een heerlijke middag.

Het hele Sunday Roast menu kost €34 euro, maar je kunt ook alleen kiezen voor de Roast (zonder voorgerecht en dessert) waardoor je uit komt op €22. Een prima prijs voor de grote hoeveelheid eten die je krijgt. Vriendje werd een tikkeltje jaloers toen ik de foto’s liet zien, dus binnenkort gaan wij zeker terug om te genieten van deze easy weekend brunch. Echt een aanrader voor op een vrije (brakke) zondag, gezellig met een grote groep aan tafel genieten van een Sunday Roast.

Restaurant Nevel
Westerdoksdijk 40, Amsterdam Centrum
nevelamsterdam.nl

1 Discussion on “Hotspot: Sunday Roast bij Nevel, Amsterdam”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.