Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Restaurant Lux, Rotterdam

Het Italiaanse restaurant Lux is een begrip in Rotterdam. Het restaurant bestaat al meer dan 25 jaar en staat sinds 2 jaar onder leiding van eigenaar en chef Milan Gataric. Zijn keuken: klassiek Italiaans, maar niet zoals wij vaak de Italiaanse keuken kennen. Het is traditioneel Romeins, met pure producten en vooral liefde, smaak en kwaliteit. Als chef richt hij zich op ‘Quinto Quarto’; het koken waarbij alles van het dier wordt gebruikt.

Lux1Lux2De menukaart wisselt elke dag, want Milan kookt met enkel en alleen met producten uit het seizoen. Dit betekent artisjok en tuinbonen in de lente, tomaten aan het eind van de zomer en warme stoofgerechten met paddenstoelen in de herfst. Door zijn liefde voor het het ‘Quinto Quarto’ koken serveert hij verschillende specialiteiten en gerechten die misschien niet heel gangbaar zijn in Nederland. Denk aan de cuore di tonno, dat is de spaghetti met tonijnhart en een rauwe dooier. Wat overigens het populairste gerecht is bij Lux! Is het te extreem? Dan kun je ook genieten van een verse pasta met pompoen crème en boter-salie saus, of het karretje met anti-pasti, waar je uit verschillende lekkernijen kunt kiezen.

Een echte aanrader voor een heerlijk diner, of de nieuwe en uitgebreide zondagmiddag lunch. Een flesje wijn op tafel, dagvers gebakken brood en een middag lang genieten van de heerlijkste gerechten uit de keuken. Tijdens het eten waan je je even in Italië; een achterbuurtje in Rome en voor een minuutje voel je je misschien zelfs een echte Italiaan!

Lux4

Tip: Met een vakantie in Rome in het vooruitzicht, moest ik natuurlijk weten waar Milan graag eet wanneer hij daar is. Zijn tip: Trattoria Perilli in Testaccio! Een verstopt pareltje met heerlijk eten; kan ik uit eigen ervaring zeggen. Je moet weten dat het er zit, want anders loop je er zo voorbij.

Restaurant Lux
‘S Gravendijkwal 133, Rotterdam
restaurantlux.nl

Deze blogpost is gemaakt in opdracht voor Storie di Stile, in samenwerking met het Italiaanse biermerk Peroni en verschillende bloggers, waaronder Beginspiration. Fotografie door ill & Lauw.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.