Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Pappa e Ciccia, Berlijn.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wat kun je hier lekker eten. Pappa e Ciccia staat zeker op mijn lijstje om nogmaals terug te gaan. Ondertussen is Berlijn een jaarlijks terugkerende vakantie geworden en hebben we een heel lijstje aan favoriete restaurants. We proberen elk jaar ook weer nieuwe dingen, waardoor dit lijstje (zoals je begrijpt) alleen maar langer wordt. Voor Vriendje is dat schnitzel eten bij de Fleischerei (ze hebben ook vega opties), maar voor mij is het echt Pappa e Ciccia geworden. Een fijne Italiaan midden in het centrum van Berlijn in Prenz Lauerberg met een heel fijn terras. Wij hebben de laatste paar jaar geluk gehad met het weer, waardoor we altijd op het terras kunnen lunchen en eten. Een onwijze luxe om een stad elk jaar weer met zulk mooi weer te verkennen.

De kaart wisselt overigens elke dag. Naast een paar ‘standaard’ gerechten, staan er zowel voor de lunch als diner elke dag iets nieuws op het menu. Wij begonnen met een salade van verse artisjok, citroen en amandel, die we deelden samen met wat brood en verse jonge olijven. Daarna de pasta’s: penne met salsicca en een diepe en zeer smaakvolle tomatensaus en ik koos voor de pasta met kappertjes, zwarte olijven, chili peper en Parmezaanse kaas. Super simpel, iets wat ik thuis ook kan maken, maar heel goed klaargemaakt. Tijdens het schrijven, loopt het water me gewoon weer in de mond. Yum.

Omdat het nog mooi weer was in Berlijn, konden we heerlijk buiten zitten in de zon. Voor het restaurant hebben ze namelijk een heerlijk terras. ‘S avonds was het binnen gezellig druk elke avond, wanneer we terug liepen naar het hotel. Ga je binnenkort naar Berlijn? Bekijk dan ook deze lijst aan hotspots en vergeet niet een bezoekje te brengen aan Distrikt Coffee. Favoriet!

Pappa e Ciccia
Schwedter Str. 18, Prenzlauer Berg, Berlijn.
pappaeciccia.de

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.