Hotspot: Kanarie Club, Amsterdam West

kanarie club

Samen met Kelly ging ik een hapje eten bij de Kanarie Club. De Kanarie Club is een nieuwe hotspot in Amsterdam West. Het bevind zich in de De Foodhallen op de plek  waar je eerst Meat West en Halte3 kon vinden. De foodhallen ken je vast al. Er zijn heel veel verschillende eettentjes, van Aziatisch tot Frans, van hotdogs tot sushi en kunt er dus heel veel verschillende dingen proeven. Om vervolgens een deur verder in de bioscoop uit te buiken (tip).

Heel eerlijk, ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Het restaurant was pas een paar weken open, en ik had maar weinig foto’s op social voorbij zien komen. Een blik op de menukaart maakte mij wel erg nieuwsgierig, zoals de laatste tijd vaker het geval is staan er alleen ingrediënten op de menukaart en geen uitgebreide beschrijving van het gerecht. Het resultaat? Het fine dinning’ wat nu hip is in Amsterdam, waar je kunt kiezen tussen 3 tot 5 gangen met verrassende en meer standaard combinaties en altijd een vegetarische optie.

https://www.instagram.com/p/BNxNa5ZDxRt

 

We aten als voorgerecht de makreel tartaar met rode biet, avocado en mosterdijs, en de gebakken octopus met chorizo, wortel en gnocchi. Het laatste voorgerecht was mijn favoriet. Goed gebakken octopus, spicy chorizo en van gnocchi wordt ik sowieso blij. Als hoofdgerecht deelden wij kabeljauw met een aardappelmousseline, zuurkool en een saus van paling, en de sukade met kalfswang, bundelzwam (een paddenstoel), pastinaak en een heerlijke jus met ponzu. Daarna hadden we duidelijk nog plek voor een kaasplankje (mijn favoriet) en een dessert met peer en chai thee ijs.

De Kanarie Club is een plek waar je kunt eten, werken, dansen en drinken. Nu woon ik niet echt in de buurt, maar anders zie ik mezelf er rustig ontbijten met een lekkere kop koffie. Je kunt er namelijk de hele dag terecht, van ontbijt tot late night drink. Al lijkt het mij ook een heerlijke plek om te werken. Er zijn genoeg tafeltjes om aan te zitten, en na het werk kun je gelijk blijven zitten voor de borrel aan de bar of een hapje aan tafel. Ik kom zeker een keertje terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *