Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Kahaila Cafe, Londen

Soms lijkt het me heerlijk om in het buitenland te wonen, weg uit Amsterdam, uit Nederland, op een nieuw avontuur. Zo was ik afgelopen week in Londen, wat ondertussen bijna voelt als thuiskomen. Ik weet welke metro ik waar naartoe moet pakken, en begin de meeste buurtjes te leren kennen en loop liever gewoon een rondje door een gezellige buurt. Op zoek naar toffe restaurants of een verstopte koffiebar, zo tussen alle ketens. 😉 Dat vind ik altijd een grap, dat je soms een leuk restaurant tegen komt en 9 van de 10 keer is dat dus een keten. Om echt iets unieks te vinden, dat is dus best lastig. Al hoewel, in Brick Lane (Shoreditch) lijkt alles hip en uniek te zijn. Van een fusion food, tot The Ace Hotel (aanrader!). Een winkeltje gevuld vol grote stukken chocolade, the ‘cornflake cafe’ met allemaal pakken cornflakes tegen de muur en daaronder valt ook het rijtje Kahaila Café.

Kahaila Cafe is eigenlijk een goed doel! Alle winsten gaan naar projecten die de locale community ondersteunen en de rest wordt gedoneerd aan goede doelen. Ze noemen zichzelf ook een ‘coffee shop with a conscience’, want ze willen dat al hun projecten ethisch verantwoord zijn en daarbij lokaal, zonder in te hoeven leveren op de goede kwaliteit van hun koffie, taarten en service. Naast koffiedrinken kun je er terecht voor verschillende events, van yoga tot workshops, kooklessen, storytelling for kids en elke woensdagavond wordt de plek zelfs omgebouwd tot kerk.

Kahaila

Los van alle gekkigheid is het een heerlijke plek om koffie te drinken met een brownie (die schijnen geweldig te zijn) of een van de vele andere goddelijke baksels. Ze hebben achterin heel veel tafeltjes, waardoor het een prima plek is om heerlijk met je laptop of boek te gaan zitten, en even te verdwijnen uit de chaos van Londen. Ik vind het Kahaila Cafe een echt aanrader dus!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.