Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Jacques Jour, Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is zo leuk! Misschien moet ik het niet te hard zeggen, want straks kan ik er geen plekje meer vinden! Soms vind ik het zo fijn om naar een plek te gaan die nog niet zo massaal ontdekt is. In Amsterdam lijkt het af en toe alsof een nieuwe hotspot opengaat en gelijk heel Amsterdam er naartoe gaat. Het lijkt alsof iedereen erbij ‘moet’ zijn. En wanneer je er dan eenmaal bent geweest, kun je eigenlijk niet meer terug… Er opent immers elke dag wel een nieuwe hotspot! Hoe onwijs leuk dat is, soms is het heerlijk om even uit de drukte te gaan. Met het pondje naar de overkant en de ‘hipsters’ achter te laten op het ‘vaste land’. 😉

Jacques Jour 1Ondertussen ben ik al een paar keer gaan lunchen bij Jacques Jour in Amsterdam Noord. Het interieur doet denken aan Berlijn, met alle snuisterijen en de aankleding van het pand. Het publiek is heel gemengd, van jong tot oud, van locals tot mensen waarbij het lijkt alsof ze er speciaal naartoe komen om te lunchen. Misschien komt het door het hotel wat erboven zit, of Cafe Modern waar je in de avond kunt eten, maar dat maakt het heel leuk.

De menukaart veranderd elke week, maar er staat een voorbeeld op de website. De kaart is klein, maar er is genoeg lekkers om uit te kiezen. De ingrediënten zijn vers en je kunt vanaf je tafel, als je op de goede plek zit, de keuken in kijken waar jouw gerecht wordt gemaakt. Soms staat er geen vegetarisch gerecht op de kaart, maar de mensen in de keuken zijn altijd bereid om iets naar jouw wensen klaar te maken. Heel fijn!

salade Jacques JourMocht je een zondag vrij zijn, dan is het een aanrader om een keer naar Jacques Jour te gaan voor een lekkere lunch. Ik neem er graag een salade, want die zijn altijd onwijs lekker en gevarieerd. Heerlijk met een stuk warm brood met gezouten boter. Vriendje had de laatste keer een tarte flambee met venkelsalami en ricotta, maar die viel voor het eerst een beetje tegen. Niet vanwege de smaak, maar vanwege de grootte… Hij had er zo nog een kunnen eten! Echter, de desserts maken het gauw goed. Mijn favoriet is een espresso met een bolletje vanille-ijs erin, verslavend lekker!

Mocht je nog niet aan ‘de andere kant’ zijn geweest, dan Jacques Jour zeker een aanrader en een leuk tentje om mee te beginnen. Binnenkort meer over de leuke hotspots in Noord!

Jacques Jour
Meidoornweg 2, Amsterdam Noord
Jacquesjour.nl

1 Discussion on “Hotspot: Jacques Jour, Amsterdam Noord”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.