Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Daalder, Jordaan.

Een paar weken geleden stapte ik met vriendlief op de fiets om op een relaxte zondagmiddag richting de jordaan te fietsen. Wij gingen namelijk een hapje eten bij Daalder. Een gezellige, bistro-achtig tentje midden in de Jordaan, waar ze simpel maar goed eten serveren. Daar staat namelijk een nieuwe chef in de keuken en wel Mohammed Ali Ben Ghalloum, de voormalige chef van &samhoud places(**).

Bij Daalder serveren ze sinds een aantal jaar een verrassingsmenu. Je hoeft dus alleen het aantal gangen te kiezen, en je wordt bij elke gang verrast. Super leuk! Zo proef je nieuwe smaken en gerechten die je normaal misschien niet zo snel zou bestellen. Wij gingen lunchen en dan hebben ze ook een speciaal lunch menu, waar je kunt kiezen uit twee tot vijf gangen. Als diner kun je hier nog een paar extra gerechten aan toevoegen, mocht je aan vijf nog niet genoeg hebben. De kaart wisselt met de seizoenen mee en de invloeden van de nieuwe chef zijn duidelijk zichtbaar in het menu.

01

Wij aten een viergangen menu, met vooraf een aantal amuses. Zo kregen wij krokante parmezaan kroepoek met mosterd creme, een kerrie-kaas strengel en een tomatensorbet met pesto en Parmezaan schuim. Elk met een zeer eigen, en vooral andere, smaak.

De eerste gang was zeeduivel met framboos, radijs, aardappelmousseline, hollandaise saus en asperge. Heel lekker van smaak, en vooral verrassend door de combinatie met framboos. Daarna kregen wij een tussengerecht en dit was gnocchi van aardappel en parmezaansekaas, met een saus van Reblouchon, gekonfijte uien en hazelnoten. Een redelijk zwaar gerecht, maar heerlijk van smaak en je proefde de kaas goed terug in het gerecht. Als hoofdgerecht kregen wij een wintertruffel risotto met een lang gestoofde kalfswang. Een vrij standaard gerecht en iets minder spannend qua smaak dan de voorgerechten, maar wel erg lekker en de kalfswang heerlijk mals. De laatste aten wij een citrussalade met Aloavera, geitenyoghurt- en kardemom ijs, een cheesecake creme, pistache en cantuccini kruimels. Vooral de geitenyoghurt ijs was heerlijk en verfrissend, en een goede combinatie samen met het fruit en de koek kruimels.

Je merkt een duidelijk verschil met de nieuwe chef. Hij gebruikt nieuwe smaken en combinaties uit Noord Afrika en dat proef je terug in zijn gerechten. De goede service en vriendelijke bediening maakt het af. Deze zondagse lunch is zeker voor herhaling vatbaar.

Daalder
Lindengracht 90
Amsterdam, de Jordaan
daalderamsterdam.nl

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.