Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: BAUT zuid, Amsterdam Zuid

Wisten jullie het al? BAUT zuid heeft een nieuwe locatie.. Ze zijn verhuist van Oost naar Zuid! De locatie is weer geweldig, namelijk de oude garage van Citroen bij het Olymisch Station in Oud Zuid. Bij een nieuwe locatie hoort natuurlijk een nieuwe look. Het is een contrast met het oude restaurant, waarbij je even in Berlijn waande (denk rauw en industrieel) is groot, want het nieuwe BAUT Zuid is vooral heel licht en modern.

Baut zuid 3

In de keuken staat (nog steeds, yay!) Chef Michiel van der Eerde, die zijn eerdere ervaring heeft opgedaan bij Oudsluis en het Amstel Hotel.. Na 2,5 jaar succesvol het eerste BAUT restaurant te hebben gerunt, krijgt zijn droom een vervolg. Heerlijk eten is dus gegarandeerd! En dat, zeven dagen per week van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend; waardoor je er voor ontbijt, lunch en diner terecht kunt.

Samen met Kelly van GoodFoodLove ging ik er een paar weken geleden heerlijk lunchen, waarbij we beiden kozen voor de wekelijkse wisselende lunch. Deze week bestond het uit een steak tartare als voorgerecht, gevolgd door geweldig lekkere asperges met alle klassieke smaken erbij en als dessert een chocoladedroom met aardbeien. Voor 3 gangen betaal je €29,50, maar je kunt ook voor een onderdeel van het menu kiezen, zoals wij hebben gedaan. Kelly nam de steak tartare en ik koos voor de heerlijke asperges met alle klassiekers erbij. Voor het diner kun je hier nog steeds terecht voor de verschillende kleine gerechtjes uit de windstreken. Een aantal toppers zijn meeverhuist, maar er zijn ook wat nieuwe gerechten bijgekomen.

Na deze heerlijke lunch kan ik niet wachten om er binnenkort weer te eten. Deze keer neem ik Vriendje mee, want die was duidelijk jaloers om mijn heerlijke lunch. 😉 Een klein puntje: ook op dit restaurant zit een houdbaarheidsdatum en deze vervalt op 1 oktober. Laat de kans niet aan je voorbij gaan!

Bekijk ook dit leuke filmpje van ons diner bij BAUT (gemaakt door Kelly van GoodFoodLove):

BAUT zuid
Stadionplein 26-30,
Amsterdam, Zuid
bautamsterdam.nl

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.