Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Honestly Healthy

Een tijdje geleden verscheen Honestly Healthy. Wat blijkt, het staat niet alleen vol gezonde en lekkere recepten maar is daarnaast het favoriete kookboek van o.a Victoria Backham en Robbie Williams! Honestly Healthy richt zich op een alkalisch eetpatroon met een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten in de puurste vorm.

Het boek begint met het uitleggen wat alkalisch eten is. Best handig, aangezien ik zelf ook niet helemaal wist wat dat precies was. Schrijfsters Natascha Corrett en Vicki Edgson leggen uit: ‘Het alkalische eetpatroon zorgt ervoor dat je vers voedsel eet dat zo dicht mogelijk bij de natuur is gebleven — groenten en fruit, noten en zaden. Veel van de voeding die we kiezen in de westerse wereld is zuur vormend in het lichaam. Denk aan al het vlees, zuivel en bewerkt eten zoals suiker in de vorm van koek en taart, kant en klaar maaltijden, maar ook het commerciële brood uit de supermarkt. Dit zuur vormende eten legt een zware druk op onder andere je nieren en lever om die stoffen af te breken.’ Lees hier op de website van Honestly Healthy meer over alkalisch eten.

Na een paar weken alkalisch eten voel (en zie) je volgens de schrijfsters gelijk resultaten: een betere concentratie en scherper geheugen, geen opgezette buik meer, eventueel wat kilootjes eraf en vooral heel veel energie. Het boek staat verder vol eetweetjes en handige tips. Bijvoorbeeld een handig lijstje met zuur vormende en alkalische ingrediënten, meer informatie over voedingsstoffen en de nieuwe eetgewoonten. Asperges, bloemkool, venkel, avocado, grapefruit, limoen, macademianoten en kokoswater zijn bijvoorbeeld heel alkalisch & healthy! Hoe meer hartjes er bij het recept of ingrediënt staan, hoe alkalischer het gerecht.

Verder kun je aan de slag met de Honestly Healthy detox fase, wanneer het tijd is voor een echt grote schoonmaak. Deze duurt gemiddeld 5 dagen en ze geven een overzichtelijk lijstje met al het voedsel wat je het beste kunt vermijden. Wat eet je dan op een dag? Denk aan een gifstoffenslurper-smoothie en boekweit pannenkoekjes als ontbijt. Easy falafelwraps met salsa als lunch en ’s avonds een smaakvolle venkel-peersoep. Niet verkeerd toch?

Na de detox kun je gelijk door met hun ‘lifestyle fase’, met heerlijke receptjes zoals:  Pittige bonenburgers, een easy omelet met dille en zoete aardappel of wat dacht je van een chocolademoussetaart met kokosmeel.

Geen zin om te detoxen? Geen probleem! Uiteindelijk is het vooral een fijn kookboek vol lekkere recepten, die het je heel gemakkelijk maken om gezond te blijven eten. Afgelopen week heb ik er al een aantal recepten uit gemaakt en die vielen erg goed in de smaak bij mij en Vriendje. Mijn favorieten: koekjes van maïs en tuinbonen, salade van portobello en venkel, very bery smoothie en de humus van kikkererwten en spinazie. Nieuwsgierig geworden? Zondag aanstaande verschijnt een van mijn favoriete lente recepten uit het boek online!

Gottmer Uitgevers Groep
ISBN: 9789023014058
Prijs: € 21,95
Bestellen!

 ** Volg jij Beginspiration al op Facebook, Twitter en/of Instagram? **
Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, lekkere recepten en meer!

10 Discussions on
“Honestly Healthy”
  • Oh nou, zo’n detox klinkt nog niet eens heel verkeerd! Bij een detox denk ik meteen al aan 3 dagen sapvasten met fikse hoofdpijn, maar dit klinkt juist erg lekker! Lijkt me een leuk kookboek!

  • Allereerst natuurlijk van harte met 2000 likers! Oeilala wat leuk dat wij mogen delen in de feestvreugde!!! ‘k Heb net de venkel-halloumi salade opgeslagen uit Honestly Healthy, die je gisteren postte… lijkt me heerlijk.
    Ik volg Beginspiration nu een paar weken en vele recepten zijn al al opgeslagen of uitgeprint 😉 Heerlijk eerlijk eten, wie wil dat nu niet?! ;k Vind ’t soms nog wel effe puzzelen en dit boek zou me vast een goeie zet in de juiste richting kunnen geven…like, like, like!!!

  • Ik volg je omdat ik de omslag naar een ander eetpatroon aan het maken ben waarbij ik de inspiratie van jouw blog vaak gebruik. Dank daarvoor. Dit kookboek zou een geweldige aanvulling zijn.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.